Σε ποιες πόλεις εκτοξεύτηκαν στα ύψη οι τιμές των ακινήτων [λίστα]

Σε ποιες πόλεις εκτοξεύτηκαν στα ύψη οι τιμές των ακινήτων [λίστα]
Οι τιμές των ακινήτων στο Λονδίνο έχουν ανέβει πολύ κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, αλλά υπάρχουν μια σειρά από πόλεις που βιώνουν μια τέτοια μαζική αύξηση των τιμών που κάνουν τα τις βρετανικές τιμές να φαίνονται… εκπτωτικές.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πόλεις σε όλο τον κόσμο, όπου οι τιμές έχουν εκτοξευθεί πάνω από 25% κατά τους τελευταίους 12 μήνες, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Knight Frank.

Αυτή είναι η περίπτωση για τα πρώτης τάξεως ακίνητα – η οποία αναφέρεται στο top 5% της ευρύτερης αγοράς κατοικιών σε κάθε πόλη.

Τέσσερις από τις πρώτες πόλεις κατέγραψαν διψήφια αύξηση των τιμών, η οποία το Knight Frank πιστεύει πως είναι αποτέλεσμα της χαμηλής προσφοράς, σε συνδυασμό με τα χαμηλά επιτόκια.

Οι βασικές τιμές στις κορυφαίες 35 πόλεις αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 3,6% το δωδεκάμηνο έως τον Μάρτιο του 2016, αλλά το Λονδίνο δεν κατάφερε να μπει στις πρώτες 21 πόλεις- αφού οι τιμές αυξήθηκαν μόνο κατά 0,8%.

Δείτε τη λίστα:

ΔΟΥΒΛΙΝΟ, ΙΡΛΑΝΔΙΑ - 1,5%
Καθώς η οικονομία της χώρας συνεχίζει να ανακάμπτει, όσοι εργάζονται στην πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας κερδίζουν περισσότερα ώστε να μπορούν να έχουν ένα ακίνητο πολυτελείας.

ΓΕΝΕΥΗ, ΕΛΒΕΤΙΑ - 1,7%
Η ελβετική πόλη είναι μία από τις πιο ακριβές πόλεις για να ζήσει κανένας όσον αφορά τις τιμές των ακινήτων. Μάλιστα ιδιαίτερα στις πολυτελείς κατοικίας οι τιμές αυξάνονται διαρκώς.

ΜΠΑΝΓΚΑΛΟΡ, ΙΝΔΙΑ - 1,8%
Η πόλη, επίσης γνωστή ως Μπανγκαλόρ, είναι μια αναπτυσσόμενο τεχνολογικό hub για τη χώρα όπου όλο και περισσότεροι άνθρωποι κερδίζουν υγιείς μισθούς για να αγοράσουν μια προνομιακή κατοικία.

ΜΑΔΡΙΤΗ, ΙΣΠΑΝΙΑ - 2,1%
Συνολικά, η πόλη έχει δει μια αύξηση των τιμών κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς, αλλά το Knight Frank επισημαίνει ότι κατά τους τελευταίους έξι μήνες η αύξηση των τιμών έχει μειωθεί, σηματοδοτώντας μια πιθανή κάμψη τους προσεχείς μήνες.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΗΠΑ - 2,3%
Ως ένα από τα βασικά πολιτιστικά και οικονομικάκέντρα στις ΗΠΑ, οι τιμές των ακινήτων της Νέας Υόρκης βρίσκονται σε άνοδο. Ωστόσο, το Knight Frank, δήλωσε ότι η αύξηση των τιμών επιβραδύνεται, επειδή «οι αγοραστές μετρητών πρέπει τώρα να συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες διαφάνειας αναφορικά με τα κατώτατα όρια τιμών», κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότεροι αγοραστές στην αγορά αυτή τη στιγμή.

ΝΑΙΡΟΜΠΙ, ΚΕΝΥΑ - 3,3%
Η πόλη είναι Κένυας είναι το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο και οι πλούσιοι επιχειρηματίες αγοράζουν όλες τις πολυτελείς κατοικίες στην περιοχή.

ΜΑΙΑΜΙ, ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ - 3,8%
Η πόλη στις ακτές του Ατλαντικού αντιμετωπίζει μια επιβράδυνση στην άνοδο των τιμών των κατοικιών όπως και η Νέα Υόρκη.

GUANGZHOU, ΚΙΝΑ - 4,1%
Το μεγάλο λιμάνι της πόλης είναι το επίκεντρο για τη μαζική απασχόληση και οι πλούσιοι ντόπιοι βιάζονται να αποκτήσουν κατοικίες σε όλη την περιοχή.

ΣΕΟΥΛ, ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ - 4,4%
Η πρωτεύουσα της χώρας είναι η οικονομική δύναμη της Νότιας Κορέας και ταχέως αναπτυσσόμενη ως τεχνολογικό και οικονομικό κέντρο – προσελκύοντας ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο.

ΜΟΝΑΚΟ - 4,9%
Η «παιδική χαρά» των πλουσίων δεν έχει δει καμία επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των τιμών των κατοικιών, όσο συνεχίζουν νε μένουν εκεί μερικοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, λόγω των ευνοϊκών φορολογικών συνθηκών της.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ, ΗΠΑ - 5,1%
Ως ένας από τους πιο περιζήτητους τόπους κατοικίας των πλούσιων και των διάσημων, το LA βλέπει μια συνεχή ανοδική τάση του ρυθμού αύξησης των τιμών των ακινήτων.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ, ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ - 5,1%
Η αναδυόμενη αγορά οδεύει διαρκώς προς όλο και περισσότερες ξένες άμεσες επενδύσεις και αυξάνεται ως οικονομικό κέντρο για την ανάπτυξη της Ασίας.

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ - 5,4%
Το νησί έθνος έχει εμφανή έλλειψη σε χώρους και ως εκ τούτου, η αγορά ακινήτων είναι περιορισμένη κάτι που οδηγεί σε αύξηση των τιμών σε όλα τα είδη των σπιτιών.

ΠΕΚΙΝΟ, ΚΙΝΑ - 5,9%
Το οικονομικό κέντρο για την Κίνα αποδεικνύεται ότι είναι μια περιζήτητη τοποθεσία για τους εργαζόμενους κάτι που με τη σειρά του, πιέζει τις τιμές στα ακίνητα πολυτελείας, λόγω του αριθμού των πλουσίων που αγοράζουν όλα τα σπίτια στην πρωτεύουσα της χώρας.

ΜΠΑΝΓΚΟΚ, ΤΑΙΛΑΝΔΗ - 6,3%
Η πόλη είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του κόσμου και όσοι ψάχνουν για ένα πολυτελές σπίτι διακοπών ανεβάζουν τις τοπικές τιμές στις βασικές κατοικίες.

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - 12,1%
Οι τιμές στην πόλη έχουν αυξηθεί την επιβολή ενός νέου τέλους για τους ξένους αγοραστές που έθεσε σε ισχύ η χώρα.

ΣΙΔΝΕΙ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - 12,3%
Το Knight Frank, δήλωσε « Η Αυστραλασία αποδείχθηκε η πιο hot περιοχή του κόσμου για τη χρονιά έως τον Μάρτιο του 2016, με τις τιμές να αυξάνονται 12% κατά μέσο όρο.»

ΣΑΓΚΑΗ, ΚΙΝΑ - 20,3%
«Το ρεκόρ χαμηλών επιτοκίων και το φθηνό τροφοδότησαν τη ζήτηση στη Σαγκάη. Ωστόσο, τον Μάρτιο η κυβέρνηση επέβαλε αυστηρότερους κανόνες στεγαστικών δανείων που είναι πιθανό να οδηγήσουν σε μια βραδύτερη ανάπτυξη κατά το δεύτερο τρίμηνο», δήλωσε το Knight Frank.

ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ, ΚΑΝΑΔΑΣ - 26,3%
Η πόλη έχει έρθει πρώτη στην κατάταξη του Knight Frank για το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο λόγω της «σοβαρής έλλειψης προσφοράς που δημιουργεί μια ανοδική πίεση στις τιμές.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ