Γλάστρα φορτίζει το κινητό σας μέσω της φωτοσύνθεσης (ΒΙΝΤΕΟ)

Γλάστρα φορτίζει το κινητό σας μέσω της φωτοσύνθεσης (ΒΙΝΤΕΟ)
Το ζήτημα της ενέργειας σε smartphones και tablets (και όχι μόνο) είναι κάτι που απασχολεί πάρα πολλούς. Κατά καιρούς βλέπουμε διάφορες καινοτόμες ιδέες για μπαταρίες και μεθόδους φόρτισης, που υπόσχονται να φέρουν επανάσταση και να αλλάξουν τα όσα γνωρίζουμε.

Μια ακόμη ιδέα είναι το Bioo Lite, μια γλάστρα για λουλούδια, μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να φορτίσουν το κινητό τους. Το project μπήκε για χρηματοδότηση στο Indiegogo, όπου ζητά χρηματοδότηση 15.000 ευρώ, έχει καταφέρει να φτάσει στα 38.483 ευρώ και απομένει ένας μήνας μέχρι να λήξει.

Οι δημιουργοί της Bioo Lite αναφέρουν ότι το φυτό που βρίσκεται μέσα στην γλάστρα δεν επηρεάζεται καθόλου. Στο εσωτερικό της γλάστρας έχει τοποθετηθεί ένα σύστημα το οποίο αντλεί ενέργεια από την διαδικασία της φωτοσύνθεσης και στη συνέχεια την μεταφέρει στο κινητό για να φορτίσει. Το φυτό δεν κάνει τίποτα περισσότερο από την απαραίτητη διαδικασία για να ζήσει.

Εξωτερικά η γλάστρα δεν θυμίζει τεχνολογικό gadget, ενώ για να φορτίσει το κινητό χρειάζεται απλά ένα καλώδιο USB όπως γίνεται με τους συνηθισμένους φορτιστές.

Όσοι χρηματοδοτήσουν την καμπάνια με 99 ευρώ, θα πάρουν δωρεάν το Bioo Lite και οι αποστολές αναμένεται να ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο.

Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ