Smartphone αξίας €20.000 - Τι λειτουργίες έχει

Smartphone αξίας €20.000 - Τι λειτουργίες έχει
Χρηματοδότηση ύψους 72 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε ότι έχει συγκεντρώσει η βρετανο-ισραηλινή startup Sirin Labs AG, η οποία ετοιμάζεται να λανσάρει έναsmartphone με τεχνολογία και ασφάλεια άνευ προηγούμενου, το οποίο θα προορίζεται για διοικητικά στελέχη- και θα κοστίζει γύρω στα 20.000 δολάρια.

Η εταιρεία σκοπεύει να ανοίξει το πρώτο της κατάστημα στο Λονδίνο τον Μάιο, και υποστηρίζει ότι το smartphone της ενσωματώνει την πιο προηγμένη τεχνολογία που υπάρχει, την οποία συνδυάζει με ασφάλεια στρατιωτικών προδιαγραφών. Η συσκευή θα διαθέτει λειτουργικό βασισμένο στο Android και άλλα τεχνολογικά χαρακτηριστικά που θα χρειαστούν άλλα δύο με τρία χρόνια για να βγουν «κανονικά» στην αγορά, σύμφωνα με τον συνιδρυτή της εταιρείας και πρόεδρο, Μοσέ Χογκέγκ, που είπε στο Reuters ότι η τιμή του θα βρίσκεται κάτω από τα 20.00 δολάρια.

Ο ίδιος εκτιμά ότι χιλιάδες διοικητικά στελέχη σε ΗΠΑ και Ευρώπη θα είναι πρόθυμα να πληρώσουν τόσα για μια τέτοια συσκευή, από τη στιγμή που το κόστος του χακαρίσματος είναι μεγαλύτερο από άποψης χαμένων πληροφοριών. Ο Χογκέγκ εκτιμά την αξία της παγκόσμιας αγοράς τηλεφώνων πολυτελείας στα 1,1 δισ. δολάρια, που αποτελεί «κλάσμα» του συνόλου. Τα περισσότερα τηλέφωνα αυτής της κατηγορίας έχουν να κάνουν περισσότερο με το πρεστίζ (στην ουσία κανονικά τηλέφωνα, με χρυσό και διαμάντια).

Σημαντικό ρόλο στην στήριξη και χρηματοδότηση του εγχειρήματος έπαιξαν το ισραηλινό επενδυτικό κεφάλαιο Singulariteam, που ιδρύθηκε από τον Χογκέγκ με τη στήριξη του Καζακστανού επενδυτή Κενγκές Ρακίσεφ- και η κινεζική εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης Renren. Η ιδέα προέκυψε μετά την παραβίαση του τηλεφώνου του Ρακίσεφ το 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ