Η «επανάσταση» του καθρέφτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Η «επανάσταση» του καθρέφτη (ΒΙΝΤΕΟ)
Φανταστείτε ο καθρέφτης σας να μπορούσε να κάνει κάτι πολύ πιο αποτελεσματικό και βοηθητικό, εκτός από το να δείχνει τα κιλά που έχετε πάρει και τα οποία θέλετε να χάσετε εν όψει του καλοκαιριού, αλλά δεν το παίρνετε απόφαση.

Εδώ έρχεται να βοηθήσει η τεχνολογία και ο νέος high-tech καθρέφτης. Μια startup ονόματι Naked Labs, ξεκίνησε να δέχεται προ-παραγγελίες για το νέο της 3-D body scanning σύστημα, το οποίο εκτός από τα κιλά σου σου λέει και το λίπος που έχεις, και όχι μόνο.

Το Naked 3D Fitness Tracker σχεδιάστηκε για όσους θέλουν να έχουν μια πλήρη εικόνα για το σώμα τους, να βλέπουν την πρόοδο τους και να έχουν αντικειμενικά δεδομένα. Όπως αναφέρει ο CEO και συν-ιδρυτής Farhad Farahbakhshian, πολλές φορές οι υπέρβαροι άνθρωποι δεν βλέπουν τον εαυτό τους ως τέτοιο, όπως δεν τον βλέπουν και αυτοί που πάσχουν από ανορεξία.

Το σετ περιλαμβάνει έναν καθρέφτη που συνδέεται στο ίντερνετ και μια ζυγαριά που φορτίζει ασύρματα και περιστρέφεται για να γίνει στο σώμα του χρήστη, το σωστό σκανάρισμα. Φυσικά υπάρχει και smartphone app, το οποίο συλλέγει τα δεδομένα για το σώμα του χρήστη και δείχνει τους τομείς στους οποίους γίνεται πρόοδος (ή όχι) με τον καιρό.

Μέσα στο σύστημα υπάρχουν Intel RealSense 3D depth sensors για να σκανάρουν το σώμα και Intel Quad Core επεξεργαστές για να δίνουν τις πληροφορίες σε περίπου 20 δευτερόλεπτα (τόσος εκτιμάται ότι είναι ο χρόνος που χρειάζεται ένας μέσος άνθρωπος για να ζυγιστεί).

Υπάρχει η δυνατότητα να αποθηκευτούν δεδομένα για μέχρι και 8 άτομα, ενώ αν έχεις κάποιον επισκέπτη μπορεί να κατεβάσει το app και να κάνει το σκαν στο σώμα του.

Οι προ-παραγγελίες έχουν ξεκινήσει με τιμή στα 499 δολ. και οι αποστολές θα αρχίσουν τον Μάρτιο του 2017.

Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ