Δείτε 10+1 απόπειρες της Κίνας να αντιγράψει διάσημες πόλεις του κόσμου

Δείτε 10+1 απόπειρες της Κίνας να αντιγράψει διάσημες πόλεις του κόσμου
Οι Κινέζοι φημίζονται για την κατασκευή απομιμήσεων επώνυμων προϊόντων και αυτό είναι γνωστό σε όλους μας. Όμως η δραστηριότητά τους δεν περιορίστηκε εκεί. Αυτή τη φορά η Κίνα αποφάσισε να κάνει ένα βήμα παραπέρα και να αντιγράψει... ολόκληρες πόλεις!

Πρόκειται για χωριά, κτίρια και πόλεις στην Κίνα που κατασκευάζονται ως αντίγραφα μη κινεζικών τόπων απ’ όλο τον κόσμο και σ’ αυτά ζουν άνθρωποι.

To Business Insider μας παρουσιάζειένα φωτογραφικό ταξίδι σε 11 από πόλεις «μαϊμούδες» στην απίστευτη χώρα της Κίνας:

FLORENTIA VILLAGE (ΤΙΑΝΖΙΝ)

Δίπλα στο λιμάνι της Τιανζίν βρίσκεται το Florentia Village, ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο περίτεχνα σχεδιασμένο για να μοιάζει με ιταλικό χωριό. Διακοσμημένο με σιντριβάνια, πλατείες με μωσαϊκά, με κατασκευασμένα κανάλια και γέφυρες, το Florentia Village δίνει την αίσθηση πως βρίσκεστε πράγματι στην Ιταλία.

ΤΙΑΝΤΟΥΤΣΕΝΓΚ (ΣΑΓΚΑΗ)

Ταξιδεύοντας λίγα χιλιόμετρα έξω από την Σαγκάη μπορείτε να βρεθείτε ξαφνικά στο Παρίσι. Η Τιαντουτσένγκ, που κατασκευάστηκε ως αντίγραφο της πρωτεύουσα της Γαλλίας, έχει ακόμα και τον δικό της Πύργο του Άιφελ. Πάντως, αν και σχεδιάστηκε να φιλοξενεί 10.000 κατοίκους, παραμένει σε μεγάλο μέρος της ακατοίκητη.

ΓΚΟΥΑΝΓΚΝΤΟΝΓΚ

Στη μέση της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ βρίσκεται ένα αντίγραφο του Χάλλστατ, του ιστορικού χωριού της Αυστρίας. Οι Κινέζοι ξόδεψαν 940 εκατομμύρια δολάρια για να κατασκευάσουν ένα πλήρες αντίγραφο του χωριού που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO

OVERSEAS CHINESE TOWN EAST (ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ)

Καθώς ταξιδεύετε στο Χονγκ Κονγκ μπορείτε να βρεθείτε ξαφνικά σε ένα τοπίο που θυμίζει Ελβετία. Το «Overseas Chinese Town East» είναι ένα θεματικό πάρκο που κατασκευάστηκε ως αντίγραφο της Ελβετικής πόλης Ιντερλάκεν. Ανάμεσα στα υπερπολυτελή θέρετρα και τα γήπεδα γκολφ μπορείτε να βρείτε και ένα αντίγραφο της ξύλινης γέφυρας της Λοζάνης, Kappelbrücke.

TONGHUI TOWN INTERNATIONAL BAR STREET (ΠΕΚΙΝΟ)

Οι Κινέζοι φαίνεται πως ενθουσιάστηκαν από το Ιντερλάκεν το οποίο αποτελεί έμπνευση για μια ακόμα συνοικία, αυτή τη φορά στο κέντρο του Πεκίνου. Το Tonghui Town International Bar Street δημιουργήθηκε με έμπνευση την ελβετική πόλη, καθώς και επιρροές από τη Βαυαρία και τις Άλπεις, για να γίνει στέκι για τους κατοίκους της πόλης. Δεν το κατάφερε και σήμερα παραμένει εγκαταλελειμμένο.

ΤΙΑΝΖΙΝ

Στην Τιανζίν κάποιοι οραματίστηκαν να δημιουργήσουν ένα αντίγραφο του Μανχάταν, με σκοπό να γίνει ένα νέο οικονομικό κέντρο του κόσμου. Δημιούργησαν αντίγραφα των κτηρίων Rockefeller και Lincoln Center καθώς και την δική τους Σχολή Τζούλιαρντ. Το σχέδιο που θα ολοκληρωνόταν το 2019 απέτυχε και σήμερα η περιοχή είναι μια πόλη φάντασμα.

THAMES TOWN (ΣΑΓΚΑΗ)

Στη Σαγκάη, στο διαμέρισμα Σονγκζιάνγκ, βρίσκεται η Thames Town, η οποία, όπως προδίδει και το όνομά της, θα σας μεταφέρει στο Λονδίνο. Κτήρια βικτοριανής αρχιτεκτονικής, μερικά αυθεντικά αντίγραφα σπιτιών από την Αγγλία, και pubs κατασκευάστηκαν ως μέρος ενός προγράμματος (1 City — 9 Towns) που καλούσε τους κατοίκους της Σαγκάης να ζήσουν το όνειρό τους για ένα σπίτι σε μια ευρωπαϊκή πόλη.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΟΛΗ (ΣΑΓΚΑΗ)

Το ίδιο πρόγραμμα δημιούργησε και την Γερμανική Πόλη του Άντινγκ, επίσης στα περίχωρα της Σαγκάης. Για την κατασκευή της οι υπεύθυνοι του προγράμματος προσέλαβαν Γερμανούς αρχιτέκτονες, με σκοπό να δημιουργήσουν μια σύγχρονη «γερμανική πόλη». Στα σχέδια ήταν να φιλοξενεί 50.000 κατοίκους. Παραμένει όμως στο μεγαλύτερο μέρος της άδεια, με μόλις ένα στα πέντε διαμερίσματα να κατοικούνται.

ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΠΟΛΗ (ΣΑΓΚΑΗ)

Μια άλλη περιοχή που βρέθηκε στο στόχαστρο του προγράμματος 1 City — 9 Towns ήταν το Άμστερνταμ. Στην Ολλανδική Πόλη του Πουντόνγκ μπορείτε να συναντήσετε ακριβή αντίγραφα από διάφορα κτήρια της πρωτεύουσας της Ολλανδίας, καθώς και ένα σύνολο από αρχιτεκτονικά στερεότυπα της χώρας όπως ανεμόμυλοι και κανάλια.

NORTH EUROPE TOWN (ΣΑΓΚΑΗ)

Μέρος του προγράμματος 1 City — 9 Towns ήταν και η North Europe Town, που κατασκευάστηκε με βάση την σουηδική πόλη της Σιγκτούνα. Η σημερινή πόλη φάντασμα περιέχει επιρροές από την Σκανδιναβία, όπως ένα αντίγραφο της λίμνης Μάλαρεν και του κτηρίου της Βουλής της Ισλανδίας

BREEZA CITTA DI PUJIANG (ΣΑΓΚΑΗ)

Έξω από την Σαγκάη βρίσκεται και η Breeza Citta di Pujiang. Οι Ιταλοί αρχιτέκτονες δημιούργησαν μια συνοικία που θα έμοιαζε με μια σύγχρονη πόλη της Ιταλίας. Ωστόσο το αποτέλεσμα δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο και όπως και οι περισσότερες άλλες προσπάθειες η πόλη παραμένει σε μεγάλο βαθμό ακατοίκητη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ