Πώς να βγάζετε καλές φωτογραφίες με το κινητό σας

Πώς να βγάζετε καλές φωτογραφίες με το κινητό σας
Μια από τις βασικότερες δυνατότητες των smartphones, η οποία μάλιστα, εξελίσσεται διαρκώς, είναι η φωτογράφιση. Ακόμα κι αν στο σπίτι έχουμε μια καλή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, οι περισσότεροι από εμάς βγάζουμε το 90% των φωτογραφιών μας με το κινητό. Για αυτό και ένα από τα πρώτα πράγματα που κοιτάμε όταν αγοράζουμε ένα νέο smartphone είναι η κάμερά του. 

Ωστόσο όσο μια ωραία φωτογραφία δεν σημαίνει απαραίτητα και πολλά MPτα οποία με τόση ευκολία φορτώνουν στους αισθητήρες εικόνας των κινητών μας οι κατασκευαστές τους για λόγους μάρκετινγκ, κυρίως.

Δείτε μερικά έξυπνα κόλπα που ομορφαίνουν τις φωτογραφίες σας:

1. Πλησιάστε – Τα smartphones δεν διαθέτουν φακούς zoom και σε πολλές περιπτώσεις οι φακοί τους είναι ευρυγώνιοι για να χωράτε εσείς και η παρέα σας στις ομαδικές λήψεις. Ο ευρυγώνιος φακός όμως κάνει τα αντικείμενα να φαίνονται μικρά στην οθόνη. Οπότε πλησιάστε σε αυτά.

2. Μάθετε το smartphone –Αφιερώστε λίγο χρόνο και δείτε ποιες είναι οι δυνατότητες που έχει η κάμερα του κινητού σας, σε ποια σημεία είναι οι ρυθμίσεις που σας ενδιαφέρουν περισσότερο και πώς αυτές θα σας δώσουν καλύτερες εικόνες. Πειραματιστείτε με την ισορροπία του λευκού.

3. Εστιάστε – Εκμεταλλευθείτε τη δυνατότητα touch focus που δίνουν αρκετά smartphone και σε κάθε περίπτωση φροντίστε το αντικείμενο που θέλετε να φωτογραφίσετε να είναι στο πλαίσιο που δείχνει την περιοχή εστίασης.

4. Χρησιμοποιήστε το φλας έξυπνα – Χρησιμοποιήστε το φλας σχεδόν πάντα στους εξωτερικούς χώρους την ημέρα, ή σε λήψεις με μεγάλο φωτισμό. Αντίθετα, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε το φλας σε εσωτερικούς χώρους και σε λήψεις όπου θέλετε να αναδείξετε τον φυσικό φωτισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ