Τα 20 σημεία με την καλύτερα θέα στον κόσμο - Παρούσα η Ελλάδα στον κατάλογο

Τα 20 σημεία με την καλύτερα θέα στον κόσμο - Παρούσα η Ελλάδα στον κατάλογο
Το καναδικό ταξιδιωτικό site travelversed.com δημοσίευσε τη δική του λίστα με τα 19 μέρη που διαθέτουν την πιο ωραία θέα στον κόσμο ή σε ακριβή μετάφραση, τη θέα που κόβει την ανάσα.


Μέσα σε αυτά και ένα ελληνικό νησί, ή ορθότερα η κρυφή λίμνη μέσα με τα καταγάλανα νερά μέσα στη σπηλιά. Πρόκειται για το λιμνοσπήλαιο Μελισσάνη στην Κεφαλλονιά, το οποίο κάθε χρόνο γίνεται πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών.

«Κάποιες φορές νιώθεις ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί πραγματικά να σου κόψει την ανάσα. Δείτε αυτό τον κατάλογο με τα 19 μέρη που διαθέτουν την πιο εντυπωσιακή θέα στη Γη και θα αποδειχθεί πως είχατε άδικο» γράφει το travelversed.

Παρατίθεται η λίστα:

  1. Γκραντ Κάνυον, ΗΠΑ
  2. Trolltunga, Νορβηγία
  3. Bagan, Μιανμάρ
  4. Σπήλαιο Phraya Nakhon, Ταϊλάνδη
  5. Λέικ Λουίζ, Καναδάς
  6. Μάτσου Πίτσου, Περού
  7. Ωρόρα Μπορεάλις ή το Βόρειο Σέλας
  8. Βουνό Κορκοβάντο, Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία
  9. Σπήλαιο Fingal, Σκωτία
  10. Σπηλιές Waitomo,Νέα Ζηλανδία
  11. Η ξηρή λίμνη Σαλάρ ντε Ουγιούνι, Βολιβία
  12. Φέρι Πουλς, Νήσος Σκάι, Σκωτία
  13. Οι Λευκοί Βράχοι του Ντόβερ, Αγγλία
  14. Ερτα Αλε, Αιθιοπία
  15. Jökulsárlón, Ισλανδία
  16. Εθνικό Γεωλογικό Πάρκο Zhangye Danxia, Κίνα
  17. Κρεμαστή Γέφυρα του Dachstein Glacier, Αυστρία
  18. Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης, Κεφαλλονιά

    «Το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης βρίσκεται στο νησί της Κεφαλλονιάς στην Ελλάδα. Στην αρχαία ελληνική μυθολογία, αυτή η σπηλιά ήταν το μέρος όπου έκανα μπάνιο οι νύμφες και πραγματικά είναι εύκολο να καταλάβουμε το γιατί. Μπαίνοντας από το στόμα της σπηλιάς, μια μικρή βάρκα σε οδηγεί στο άνοιγμα, το οποίο παρέχει μια καταπληκτική θέα τόσο στον ουρανό και όσο και στο δάσος γύρω από το σπήλαιο, καθώς και τα καταγάλανα νερά κάτω από τη βάρκα. Αρχαιολογικές ανασκαφές στην 3,5 χιλιομέτρων σπηλιά έχουν φέρει στο φως ένα αρχαίο ιερό αφιερωμένο στον θεό Πάνα, το οποίο ολοκληρώνεται με πήλινα ειδώλια και πλακίδια που απεικονίζουν γυναίκες και κορίτσια να χορεύουν στο σπήλαιο» γράφουν οι Καναδοί.
  19. Μπεγάλη Μπλε Τρύπα, Μπελίζ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ