Ένα τροπικό πάρκο...φτιαγμένο μέσα σε υπόστεγο αεροπλάνων!

Ένα τροπικό πάρκο...φτιαγμένο μέσα σε υπόστεγο αεροπλάνων!
Ένας παράδεισος φτιαχμένος σε ένα παλιό υπόστεγο αεροπλάνων. Κι όταν λέμε παράδεισος εννοούμε ένα τροπικό πάρκο με όλα τα κομφόρ.

Βρίσκεται 60 χλμ από το κέντρο του Βερολίνου, φτιάχτηκε σε άλλους καιρούς, ψυχρούς και γκρίζους για να στεγάσει πολεμικά αεροπλάνα, σήμερα όμως χρησιμεύει για ακριβώς αντίθετους σκοπούς, για την ψυχαγωγία και διασκέδαση εκατομμυρίων επισκεπτών!

Πρόκειται για το Tropical Islands, το τροπικό πάρκο, που θεωρείται το μεγαλύτερο τεχνητό "θαλάσσιο" πάρκο της Ευρώπης, το οποίο έχει δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις ενός παλιού εγκαταλελειμμένου υπόστεγου αεροπλάνων.

Το πάρκο, το οποίο λειτουργεί την τελευταία δεκαετία, μπορεί να χωρέσει 6.000 επισκέπτες, στους οποίους προσφέρει την ευκαιρία να επισκεφτούν «λιμνοθάλασσες», σάουνες, ατμόλουτρα, πισίνες, καταρράκτες θαλάσσιες τσουλήθρες και τη μεγαλύτερη εσωτερική "παραλία" του κόσμου. Κι όλα αυτά μέσα σε ένα τροπικό σκηνικό με φοίνικες και πλούσια βλάστηση.

Το πάρκο χωρίζεται σε θεματικές, μεταξύ των οποίων βρίσκονται το Τροπικό Δάσος που περιλαμβάνει 50.000 φυτά, η Τροπική Θάλασσα, δηλαδή μια πισίνα μήκους 140 μέτρων, σχεδιασμένη έτσι ώστε να δείχνει σαν νησί και μια αμμώδης «παραλία» μήκους 200 μ. με 850 ξύλινες ξαπλώστρες και η Γαλάζια Λίμνη, δηλαδή μια τεχνητή λίμνη με συντριβάνια, καταρράκτες και κανάλια.

Βέβαια, όσο κι αν εντυπωσιάζουν οι φωτογραφίες, καμία τεχνητή λίμνη ή παραλία, δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ομορφιά της αληθινής θάλασσας και των νησιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ