Η ιπτάμενη κάμερα που μας ακολουθεί και καταγράφει τα πάντα (Βίντεο)

Η ιπτάμενη κάμερα που μας ακολουθεί και καταγράφει τα πάντα (Βίντεο)
Δεν είναι ένα απλό drone, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά οι δημιουργοί της, ούτε όμως και μία απλή κάμερα... Το όνομά της είναι Lily και σίγουρα, όποιος την αποκτήσει, θα έχει να δείξει στους φίλους του ανεπανάληπτα βίντεο και φωτογραφίες.

Η Lily καταγράφει βίντεο 1080p με ρυθμό 60 καρέ το δευτερόλεπτο ή στα 720p με ταχύτερο ρυθμό 120fps. Με την κάμερα να πετάει σε ύψος από 1,75μ έως και 15μ πάνω από το κεφάλι του χρήστη και σε απόσταση 1,75μ έως 30μ από αυτόν, η κάμερα είναι ικανή να αναπτύξει ταχύτητα έως και 40 χιλιόμετρα την ώρα. Η Lily camera καταγράφει την δραστηριότητά του είτε με λήψη μεγάλων φωτογραφιών 12Mpixel ή βίντεο, σταθεροποιώντας την εικόνα και κρατώντας σταθερή την εστίαση.

Είναι αδιάβροχη, με προστασία και από την σκόνη (IP67) και φέρει μια ενσωματωμένη, μη αποσπώμενη μπαταρία ιόντων λιθίου ικανή να την διατηρήσει λειτουργική επί 20 λεπτά. H καταγραφή γίνεται σε κάρτα μνήμης MicroSD, ενώ υπάρχει διαθέσιμη υποδοχή για επιπλέον κάρτα μνήμης που θα αυξήσει την χωρητικότητα.

Η κάμερα ακολουθεί τον χρήστη ο οποίος φοράει στον καρπό του -ή κουβαλάει στο σακίδιό του- μια συσκευή εντοπισμού με αισθητήρες επιτάχυνσης, βαρόμετρο, GPS, μικρόφωνο και μοτέρ δόνησης. Το μικρόφωνο καταγράφει τον ήχο από χαμηλά και το στέλνει στην κάμερα ώστε να τον συγχρονίσει με την λήψη του βίντεο.

Η κάμερα στέλνει άμεσα (με streaming) το βίντεο σε χαμηλή ανάλυση στο συνοδευτικό app στο smartphone/tablet για να βοηθήσει τον χρήστη να βελτιώσει το πλάνο.

Σε περίπτωση που χάσει τον χρήστη, η κάμερα θα ίπταται σε σταθερό σημείο μέχρι να ξαναβρεί το σήμα του. Εάν η μπαταρία εξαντληθεί θα στείλει σήμα στον χρήστη και εάν δεν την προσγειώσει εκείνος θα προσγειωθεί μόνη της και θα στείλει τις συντεταγμένες της στο app.

Επιπλέον, έχει ένα σύστημα που αναγνωρίζει το πρόσωπό σας ώστε να μπορεί αυτό που τραβάει να είναι πάντα... εσείς. Η ενσωματωμένη μπαταρία λιθίου εξασφαλίζει 20 λεπτά πτήσης και απαιτεί 2 ώρες φόρτισης.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και θα καταλάβετε:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ