Ξεχάστε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με αυτήν την μπαταρία για το σπίτι!

Ξεχάστε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με αυτήν την μπαταρία για το σπίτι!
Και ποιος δεν έχει ευχηθεί να μπορούσε να εξαφανίσει τον τσουχτερό λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος (χωρίς να κοπεί το ρεύμα)! Η ευχή σας σε λίγο καιρό θα γίνει πραγματικότητα.

Ο άνθρωπος που έγινε γνωστός για το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο και έχει τον φιλόδοξο στόχο της αποικιοποίησης του Αρη, αυτή τη φορά ετοιμάζεται να φέρει στο κόσμο της τεχνολογίαςμια μπαταρία για το σπίτι που θα σας κάνει να μην χρειάζεστε πλέον ηλεκτρικό ρεύμα. Με λίγα λόγια, στόχος της Tesla Motorsείναι να μην έχετε πια ανάγκη το δίκτυο της ΔΕΗ.

Αυτό που έχει οραματιστεί ο Elon Musk, CEO της Τesla Motors, είναι να φτιάξει μια μπαταρία, την πρώτη στον κόσμο, που θα μπορεί να αποθηκεύει ρεύμα για μεγάλα διαστήματα χωρίς μεγάλες απώλειες.

Μέχρι τώρα ό,τι ρεύμα παράγεται (είτε σε σταθμούς της ΔΕΗ, είτε από φωτοβολταϊκά στην ταράτσα σας) πρέπει να καταναλωθεί εκείνη την ώρα. Η μακροχρόνια αποθήκευση δεν είναι εφικτή. Με τη νέα μπαταρία θα μπορεί να αποθηκεύεται ρεύμα για πολύ παραπάνω, με αποτέλεσμα να μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας αυτόνομο, αφού στην Ελλάδα έχουμε πολλή ηλιοφάνεια όλον τον χρόνο.

Τοποθετείται στον τοίχο ενός σπιτιού -στο γκαράζ, σε μια αποθήκη ή σε έναν εξωτερικό τοίχο- και σε πλήρη φόρτιση τροφοδοτεί πλήρως ένα μέσο νοικοκυριό με ηλεκτρική ενέργεια για μία εβδομάδα.

Η τιμή της μπαταρίας ιόντων λιθίου, η οποία έχει μέγεθος μόλις 130x86 εκατοστά και βάρος 100 κιλών είναι στα 3.500 δολάρια για 10kWh και στα 3.000 δολάρια για 7kWh.

Όπως όλα τα προϊόντα της Tesla όταν ανακοινώνονται, η μπαταρία αναμένεται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα στην αγορά. Τα σχέδια της μπαταρίας είναι έτοιμα, οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μέσα στον επόμενο μήνα και η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει σε περίπου 6 μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ