WIND: Υπηρεσίες 4G και δυναμική στρατηγική για το 2015

WIND: Υπηρεσίες 4G και δυναμική στρατηγική για το 2015
Την έναρξη της παροχής εμπορικών υπηρεσιών μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας 4ης γενιάς ανακοίνωσε η Wind Ελλάς με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Νάσο Ζαρκαλή να δηλώνει ότι ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος σκοπεύει να προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ το χρονικό διάστημα 2015 – 2019.


Η εταιρεία δείχνει να βρίσκεται σε καλό δρόμο κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι τον περασμένο Δεκέμβριο κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 175 εκατ. ευρώ. Τα κεφάλαια αυτά θα χρησιμοποιηθούν τόσο για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων όσο και της προσπάθειας εξαγοράς της Forthnet, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη με τον κ. Ζαρκαλή να δηλώνει ότι η διαδικασία του due diligence βρίσκεται στα τελευταία στάδια της.

Η ελληνική αγορά της κινητής τηλεφωνίας έδειξε το 2014 σημάδια επιβράδυνσης της πτώσης με τα έσοδα από υπηρεσίες –στο σύνολο της αγοράς- να είναι τελικώς μειωμένα κατά 5,5% στα 1,95 δισ. ευρώ. Όσον αφορά τη Wind Ελλάς έκλεισε το 2014 με τα συνολικά έσοδα να διαμορφώνονται λίγο πάνω από τα 500 εκατ. ευρώ και τα λειτουργικά κέρδη στα 95 εκατ. ευρώ.

Πτώση υπήρξε και στα συνολικά έσοδα της αγοράς σταθερής τηλεφωνίας που διαμορφώθηκαν στα 2,1 δισ. ευρώ με τη μείωση στο -3%. Οι συνδέσεις της Wind έφθασαν στις 460.000 με το μερίδιο της εταιρείας στις νέες συνδέσεις να ανέρχεται σε περίπου 36%. Σημειωτέον πως το 50% των συνδρομητών κινητής της Wind έχουν και σταθερή από την εταιρεία ενώ 4 στα 10 νοικοκυριά με σταθερή Wind, την επιλέγουν και στην κινητή.

Όσον αφορά στο 4G, υπάρχει κάλυψη στο μεγαλύτερο κομμάτι της Αττικής, την άνοιξη θα ακολουθήσει η Θεσσαλονίκη, ενώ έως το τέλος του έτους το νέο δίκτυο θα έχει επεκταθεί στο 60% του πληθυσμού. Η εταιρεία προσφέρει σε όλους τους πελάτες της δωρεάν χρήση του δικτύου 4G όσον αφορά στη διακίνηση δεδομένων μέχρι το τέλος Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ