Το παρασκήνιο της «παραίτησης» του Κων. Αντωνόπουλου από τo τιμόνι της Intralot

  Το παρασκήνιο της  «παραίτησης» του Κων. Αντωνόπουλου από τo τιμόνι της Intralot
Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε χτες η είδηση της αντικατάστασης του διευθύνοντα συμβούλου της Intralot Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου, του μέχρι πρόσφατα «ισχυρού άντρα» του Ομίλου.


Ωστόσο, για τους γνωρίζοντες αυτών που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον Όμιλο της Intracom, η αντικατάσταση του κ. Αντωνόπουλου ήταν αναμενόμενη.
Ο πρώην CEO της Intralot χρεώθηκε τις άστοχες (και αδέξιες) κινήσεις του Ομίλου στο θέμα του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για το ιπποδρομιακό στοίχημα.
Η υποβολή ιδιαίτερα χαμηλής προσφοράς από την Intralot ύψους 5,2 εκατ ευρώ, για την 20ετή διαχείριση του ιπποδρομιακού στοιχήματος, οι μετέπειτα διευκρινήσεις της εταιρίας ότι το τίμημα που πρόσφερε ήταν στα 56,28 εκατ ευρώ και το «άδειασμα» του ΤΑΙΠΕΔ το οποίο υποστήριξε ότι η προσφορά της ανέρχεται σε 5.250.000 ευρώ και πως «αυτό είναι και το μόνο ποσό που εξετάζεται στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαγωνιστικής διαδικασίας» προκάλεσαν ιδιαίτερο ισχυρό πλήγμα στην αξιοπιστία του Ομίλου.
Επίσης ατυχής χαρακτηρίζεται και η στάση της Ιntralot όταν το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε την βελτίωση της αρχικής προσφοράς. Η βελτιωμένη προσφορά της (κοντά στα 9 εκατ ευρώ) κρίθηκε «ασαφής», ενώ ήταν υποδεέστερη του τιμήματος που προσδιόρισαν οι ανεξάρτητοι αποτιμητές μετά την παρέμβαση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων (περί τα 15 εκατ ευρώ).
Τελικά, η Ιntralot, αν και ο μοναδικός υποψήφιος για το ιπποδρομιακό στοίχημα «έχασε το διαγωνισμό μέσα από τα χέρια της», το οποίο και πέρασε στον ΟΠΑΠ.
Έκτοκτε, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Αντωνόπουλος έπεσε σε «δυσμένεια» , ενώ από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει ήδη αποφασιστεί η αντικατάσταση του από τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της HOL, Α. Κεραστάρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ