«Καλές προοπτικές»,ο τίτλος του «Der Spiegel» για το ελληνικό χρέος

«Καλές προοπτικές»,ο τίτλος του «Der Spiegel» για το ελληνικό χρέος
«Καλές προοπτικές», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του περιοδικού «Der Spiegel», που θα κυκλοφορει σήμερα Δευτέρα και αναφέρεται στο ελληνικό χρέος. Σύμφωνα με το δημοσιεύμα το ελληνικό χρέος θα μπορούσε τα επόμενα χρόνια να μειωθεί περισσότερο από ό,τι προβλεπόταν ως τώρα.


Στο δημοσίευμα, το οποίο αναπαράγεται και από την ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle, κύκλοι της τρόικας εκτιμούν ότι «δεν είναι κακές οι πιθανότητες» το χρέος, ως ποσοστό επί του ΑΕΠ να φθάσει μέχρι το 2022 κάτω από το 110% που έχει συμφωνηθεί, λόγω των χαμηλών επιτοκίων δανεισμού στις χρηματαγορές, που σημαίνει ότι θα χρειαστούν «πολύ λιγότερα χρήματα» από ό,τι είχε προβλεφθεί για να εξυπηρετηθεί το χρέος. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της Ελλάδας εξακολουθεί να βρίσκεται, σύμφωνα με το Spiegel, η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των πακέτων βοήθειας από τα 30 στα 50 χρόνια.

Εξάλλου, αναφορές στη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στην εκδήλωση, στη Χαλκιδική, για τα 40 χρόνια, από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, με ιδιαίτερη επισήμανση στην εκτίμησή του ότι "η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέα βοήθεια", κάνει μερίδα του αυστριακού Τύπου,στις σημερινές ηλεκτρονικές εκδόσεις.
Ενδεικτικά, η εφημερίδα "Ομπερεστεράιχισε Νάχριχτεν" σημειώνει πως, σύμφωνα με εκτίμηση που επανέλαβε ο ΄Ελληνας πρωθυπουργός,Αντώνης Σαμαράς, σε εκδήλωση του κόμματός του το Σάββατο, η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί, την επόμενη χρονιά, νέες βοήθειες.
Στο ίδιο πνεύμα είναι και το σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα "Χόιτε" με τίτλο: "Η Ελλάδα δεν χρειάζεται πλέον βοήθεια", ενώ ανάλογο ήταν και το περιεχόμενο της είδησης που μεταδόθηκε σε χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ