Οι κροίσοι του κόσμου προτιμούν τα μετρητά

Οι κροίσοι του κόσμου προτιμούν τα μετρητά
Ο φόβος φυλάει τα έρμα λένε στην Ελλάδα και όπως δείχνει έρευνα που επικαλείται το CNBC οι κροίσοι ή απλώς οι πάμπλουτοι του κόσμου έχουν γίνει εξαιρετικά πιο προσεκτικοί και "μαζεμένοι" στην τοποθέτηση των χρημάτων τους σε επενδύσεις και όπως συμπεραίνεται κρατούν μετρητά.

Σύμφωνα με την έρευνα της Wealth-X της Σιγκαπούρης και της ελβετικής τράπεζας UBS που επικαλείται το CNBC περίπου 2.325 δισεκατομμυριούχοι διεθνώς διακρατούν κατά μέσο όρο 600 εκατ. δολάρια σε μετρητά , ήτοι 60 εκατ. δολάρια περισσότερα κατά μέσο όρο σε σχέση με πέρυσι. Βάσει της έρευνας αυτό συνεπάγεται πως επιλέγουν να έχουν σε μετρητά κατά μέσο όρο το 19% της καθαρής αξίας της περιουσίας τους.

Η αυξημένη ρευστότητα καταδεικνύει πως πολλοί δισεκατομμυριούχοι κρατούν τα χρήματά τους και περιμένουν τη βέλτιστη στιγμή για να προχωρήσουν σε επενδύσεις.

Στην Ευρώπη καταγράφονται 775 δισεκατομμυριούχοι τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων ανέρχονται για το 2014, στα 2,375 τρισεκατομμύρια δολάρια. Οι Βορειοαμερικανοί δισεκατομμυριούχοι είναι μόνο 609 και η περιουσία τους είναι ελαφρώς μικρότερη από εκείνη των Ευρωπαίων, στα 2,371 τρισ. δολάρια, σημειώνεται στην έρευνα των Wealth-X – UBS.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο πλούτος που έχουν στην κατοχή τους οι 2.325 δισεκατομμυριούχοι αυξήθηκε κατά 12%, φτάνοντας τα 7,3 τρισ. δολάρια μέχρι τον Ιούλιο του 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ