Σχέδιο «Ασημένια Δραχμή» ή... εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, με εμπλοκή ιδιοκτήτη ορυχείου

Σχέδιο «Ασημένια Δραχμή» ή... εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, με εμπλοκή ιδιοκτήτη ορυχείου
Αλλο ένα σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη με τη συμμετοχή περίεργων επικεφαλής λόμπι από τις ΗΠΑ αλλά και ντόπιων παραγόντων ανιχνεύει δικογραφία που βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή Δ. Φούκα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα", οι αποκαλύψεις για τη δράση πρακτόρων που βρίσκονται στις παρυφές υπηρεσιών τουλάχιστον τριών χωρών δεν έχουν τέλος. Στο σχέδιο εξόδου από το ευρώ εμπλεκόταν και λατινοαμερικανός ιδιοκτήτης ορυχείου ο οποίος είχε επισκεφθεί και τη χώρα μας.

Το όλο σχέδιο, έφερε τον τίτλο «Ασημένια δραχμή» και περιελάμβανε σχέδιο εκτύπωσης χαρτονομισμάτων δραχμής αλλά και παραγωγής «καλύμματος» του νομίσματος σε ασήμι, την οποία θα ανελάμβανε βέβαια ο επιχειρηματίας, και ντόπιοι παράγοντες θα εισέπρατταν, αν υλοποιούνταν το σχέδιο, εκατομμύρια δολάρια.

Το σχέδιο, όπως γράφει "Το Βήμα", φαίνεται ότι είχε εξυφανθεί μετά τις εκλογές του 2012. Οι δικαστές οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση έχουν μείνει άφωνοι για το πώς δρούσαν ανενόχλητοι περίεργοι λομπίστες αλλά και άτομα που είχαν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες και έγγραφα τα οποία συνδέονται ευθέως με θέματα εθνικής κυριαρχίας. Μεταξύ αυτών και εμπλεκόμενος ο οποίος χάρασσε προσωπική γραμμή εξωτερικής πολιτικής σε μια κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα.

Στο μεταξύ ξεκαθαρίζουν τα σκέλη της υπόθεσης που έχει αναλάβει ο ανακριτής, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει τον διαχωρισμό της σε τρία μέρη:Υπόθεση υποκλοπών,Σχέδια πρακτόρων,Εφοδοι που εκκρεμούν..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ