Η EFG «καρφώνει» εθελοντικά στις ΗΠΑ φοροφυγάδες

Η EFG «καρφώνει» εθελοντικά στις ΗΠΑ φοροφυγάδες
Στο πρόγραμμα εθελοντικής αποκάλυψης φοροδιαφυγής προκειμένου να αποφύγει τυχόν νομικές συνέπειες από την κυβέρνηση των ΗΠΑ

συμμετέχει η τράπεζα του ομίλου του Σπύρου Λάτση με έδρα την Ελβετία, η EFG International, σύμφωνα με το bloomberg.


Η τράπεζα ήδη έχει υπογράψει συμφωνία με το U.S. Justice Department να παράσχει εθελοντικά στοιχεία για πολίτες των ΗΠΑ που φοροδιαφεύγουν χωρίς να υποστεί έννομες συνέπειες μετά από συμφωνία των κυβερνήσεων ΗΠΑ και Ελβετίας. Σύμφωνα με αμερικάνικα νομικά γραφεία οι τράπεζες που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα δεν θα δώσουν ονόματα φοροφυγάδων αλλά θα παρέχουν επαρκείς πληροφορίες στον αμερικάνικο ΣΔΟΕ ώστε αυτός να εντοπίσει τους φοροφυγάδες.
Σύμφωνα με το αμερικανικό law360.com η EFG έχει έδρα σε πλήθος φορολογικών παραδείσων όπως τα Cayman Islands, Nassau, Liechtenstein, Monaco, Guernsey και Σιγκαπούρη. Η ίδια ιστοσελίδα αναφέρει ότι το γραφείο της τράπεζας στο Μαϊάμι είναι προβληματικό για την ίδια την τράπεζα και τους αμερικανούς πελάτες της με αδήλωτους λογαριασμούς γιατί δίνει στο IRS και το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αυξημένη δικαιοδοσία ελέγχου. Το ερώτημα βεβαίως είναι πόσοι έλληνες πελάτες ή ελληνοαμερικανοί που έχουν φορολογική παρουσία στις ΗΠΑ έχουν χάσει τον ύπνο τους μετά από αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ