Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ θα μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα μόνο με ελάφρυνση χρέους και μεταρρυθμίσεις

Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ θα μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα μόνο με ελάφρυνση χρέους και μεταρρυθμίσεις
Νέο μήνυμα για το χρέος της Ελλάδας αλλά και την ανάγκη μεταρρυθμίσεων έστειλε η Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας σε εκδήλωση του Center For Strategic International Studies στην Ουάσιγκτον.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την δεξαμενή σκέψης CSIS (CENTER FOR STRATEGIC INTERNATIONAL STUDIES) με θέμα «Η απόλυτη ανάγκη να ενδυναμωθούν οι γυναίκες» και προσκεκλημένη ήταν η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ρωτήθηκε μεταξύ άλλων, και για το ελληνικό ζήτημα.

Η κ.Λαγκάρντ επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του ΔΝΤ αναφορικά με τη συμμετοχή του στο τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα και το γιατί δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.

Η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι για να συνεχίσει το ταμείο να βρίσκεται στην Ελλάδα, πρέπει να λυθεί το θέμα του ελληνικού χρέους και οι μεταρρυθμίσεις να προχωρήσουν. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ ανέφερε πως οι δύο επιλογές παραμένουν αμετάβλητες: είτε θα γίνει βιώσιμο το χρέος και θα δοθούν τα χρήματα στην Ελλάδα, είτε θα αντιμετωπιστεί με διαφορετικό τρόπο από τους Ευρωπαίους και θα μείνει εκτός το ταμείο.

Εξειδικεύοντας για το θέμα του χρέους σημείωσε ότι η λύση για την ελάφρυνσή του πρέπει να είναι συνδυαστική και να περιλαμβάνει από τη μία επέκταση ωριμάνσεων και από την άλλη μείωση-κλείδωμα των επιτοκίων. Κατά την κυρία Λαγκάρντ, δε, αυτός ο συνδυασμός θα πρέπει να ισχύσει για μια μακρά περίοδο. Εξάλλου, όπως απάντησε σε σχετική ερώτηση, η κυρία Λαγκάρντ, το ΔΝΤ εδώ και δύο χρόνια δεν έχει πρόγραμμα με την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ