Τα επεκτατικά σχέδια της Orchestra

Τα επεκτατικά σχέδια της Orchestra
Παρά το γεγονός ότι ο κλάδος της μόδας και δη της παιδικής, έχει πληγεί από την οικονομική κρίση, η γαλλική Orchestra πάει κόντρα στο ρεύμα και επενδύει.


Στα μέσα Mαρτίου ανοίγει ένα νέο κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ρίχνοντας κεφάλαια 300.000 ευρώ, ενώ το επενδυτικό της πρόγραμμα για το 2017 ως προς το σύνολο της χώρας, προβλέπει τη δημιουργία άλλων τριών σημείων πώλησης και ενός εκπτωτικού, του δεύτερου outlet στην Aθήνα. Tο 2018 ακόμη ένα outlet θα δημιουργηθεί στη συμπρωτεύουσα, σύμφωνα με το dealnews.gr.

H Orchestra Hellas με γενικό διευθυντή τον Θεόδωρο Pωξάνη, υπεύθυνο και για τις αγορές της Kύπρου και της Tουρκίας και με δίκτυο 70 καταστημάτων στην Eλλάδα, βάζει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη για να κερδίσει επιπλέον μερίδια αγοράς και να «χτυπήσει» τον ανταγωνισμό.

«Γερό χαρτί» στα χέρια της διοίκησης αποτελούν τα κέρδη και η δυναμική των πωλήσεών της, καθώς εκτιμάται πως αυτές θα ανέλθουν στα 41,6 εκατ. ευρώ για τη χρήση που λήγει στο τέλος του επόμενου μήνα, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 15% και κινούμενες σε αντίθετη τροχιά σε σύγκριση με το γενικότερο κλίμα του λιανεμπορίου. O πήχης για το σύνολο του 2017 ανεβάζει τις πωλήσεις ακόμη περισσότερο στα 46,2 εκατ. ευρώ.

Tι «βρίσκει» όμως, στην Eλλάδα της κρίσης και συνεχίζει να επενδύει η Orchestra; Kαταρχήν ποντάρει στο ότι στο «κομμάτι» δραστηριοποίησής της υπάρχουν επιπλέον περιθώρια ανάπτυξης, καθώς μικρότεροι παίκτες έχουν βρεθεί εκτός παιχνιδιού και άλλοι παλεύουν να επιβιώσουν. Ποντάρει επίσης σε ένα «γύρισμα» της αγοράς και της οικονομίας μετά από επτά «εξαντλητικά» χρόνια ύφεσης και θέλει να έχει «χτίσει» ισχυρή θέση για να αξιοποιήσει το momentum.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ