Η επόμενη μέρα στον ΔΟΛ μετά την έλευση Μουλόπουλου

Η επόμενη μέρα στον ΔΟΛ μετά την έλευση Μουλόπουλου
Με ανακοίνωση ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη «κάλεσε» τον πρόεδρο της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ «Η Αυγή» να αναλάβει την επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.tovima.gr:

«Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δυο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ.

Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση.»

Ευλόγως λοιπόν, αναρωτιέται κανείς: Πώς μπορεί ένας δημοσιογράφος και πολιτικό πρόσωπο ευθέως συνδεδεμένο με το κυβερνών κόμμα του οποίου έχει διατελέσει βουλευτής να συμβάλλει «στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ» δηλαδή να διασώσει τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη; Τίθεται επίσης ένα ερώτημα, εάν οι Τράπεζες που έχουν δανείσει με περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη αποδέχονται να διαχειρίζεται την περιουσία τους ένα κομματικό στέλεχος.

Η στάση της κυβέρνησης

Για «προσωπική» και απολύτως σεβαστή επιλογή του Βασίλη Μουλόπουλου κάνει λόγο η κυβέρνηση, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, επιχειρώντας να αποποιηθεί των ευθυνών για τις εξελίξεις στο ΔΟΛ.

Οπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές «ήταν προσωπική επιλογή του Μουλόπουλου να αποδεχθεί την πρόταση του ΔΟΛ».

Σημείωναν δε οι ίδιες πηγές πως η απόφαση αυτή είναι «απολύτως σεβαστή καθώς επί πολλά χρόνια υπήρξε διευθυντικό στέλεχος του συγκεκριμένου Ομίλου».

Μουλόπουλος: «Δεν πρόκειται το συγκρότημα και οι εφημερίδες να είναι όργανο του ΣΥΡΙΖΑ»

«Δεν πρόκειται το συγκρότημα και οι εφημερίδες να είναι όργανο του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο πρόεδρος δ.σ. της Αυγής Βασίλης Μουλόπουλος στον Alpha 989, απαντώντας στη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η απόφασή του να δεχθεί να εμπλακεί στις διεργασίες για την επόμενη μέρα του ΔΟΛ.

«Όταν ο κ. Καψής πήγε στον ΣΚΑΪ, ανησύχησε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ; Μήπως θεωρούνε τσιφλίκια τους όλα αυτά;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Ο κ. Μιχελάκης ήταν πετυχημένος στον Ant1 και ήταν και υπουργός Τύπου. Δεν έγινε καμία φασαρία. Καλώς δεν έγινε».

Ο κ. Μουλόπουλος υποστήριξε ότι δεν έχει καμία φιλοδοξία να γίνει τίποτα, συμπληρώνοντας ότι είναι αρκετά μεγάλος και συνταξιούχος για να στοχεύει.

«Εάν θέλανε βοήθεια εγώ θα την έδινα. Δεν είναι μόνο για τον ΔΟΛ. Είναι για οποιοδήποτε άλλο ΜΜΕ», πρόσθεσε.

Ο πρώην πρόεδρος του δ.σ. της Αυγής (ο ΔΟΛ έκανε γνωστό ότι αποχώρησε) υποστήριξε ότι έχει «μία διαφορετική ηθική που διαφέρει απ' τους άλλους».

«Στη δύσκολη κατάσταση που φεύγουνε πολλοί, εγώ πηγαίνω. Μου θυμίζει τα ποντίκια που εγκαταλείπουνε το πλοίο», κατέληξε.

Στη Βουλή θα φέρει το θέμα η ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr αναμένεται να φέρει αύριο Τετάρτη το θέμα στη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σχολιάζει: «Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής». Χαρακτηρίζει δε τον Βασίλη Μουλόπουλο που τοποθετήθηκε επικεφαλής του ΔΟΛ ως «τοποτηρητή του ΣΥΡΙΖΑ». Και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εκβιάζει τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη μέσω δικαστικών του εκκρεμοτήτων.

Πηγή: Ο Ψυχάρης παρέδωσε τον ΔΟΛ στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ -Αναλαμβάνει ο Μουλόπουλος | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/313703/o-psyharis-paredose-ton-dol-sta-heria-toy-syriza-analamvanei-o-moylopoylos#ixzz4W681w9c6

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ