Επενδύσεις 3,1 δισ. από την Hyundai

Επενδύσεις 3,1 δισ. από την Hyundai
Η Hyundai Motor ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει μέχρι και 3,1 δισ. δολάρια στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της στη χώρα, ενώ εξετάζει και την πιθανότητα μιας νέας μονάδας στην πιο κερδοφόρα αγορά αυτοκινήτου του κόσμου. Το πιθανό νέο εργοστάσιο θα βοηθούσε στη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.

Ο νοτιοκορεάτικος όμιλος, που περιλαμβάνει και τη θυγατρική αυτοκινητοβιομηχανία Kia Motors, επεσήμανε ότι θα ξοδέψει αυτά τα χρήματα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Η επένδυση θα εστιάσει σε έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, όπως τα αυτόνομα οχήματα, αλλά και στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων.

«Η αμερικανική αγορά είναι κρίσιμη για την επιτυχία μας ως παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε την παρουσία μας στη βασική αγορά. Η επένδυσή μας θα βοηθήσει επίσης και τις προσπάθειες των ΗΠΑ να δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας», τόνισε ο πρόεδρος της Hyundai, Chung Jin-haeng, απευθυνόμενος σε μια ομάδα ξένων δημοσιογράφων.

Όπως αναφέρει το MarketWatch, αυτό το τελευταίο επενδυτικό πλάνο της Hyundai αντιπροσωπεύει μια αύξηση σχεδόν 50% σε σχέση με τα 2,1 δισ. δολάρια που επένδυσε ο όμιλος στη χώρα, στη διάρκεια της προηγούμενης πενταετούς περιόδου.

Επιπλέον, η ανακοίνωση έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν πίεση από την αμερικανική διακυβέρνηση, ώστε να παράγουν περισσότερα οχήματα στις ΗΠΑ. Την περασμένη εβδομάδα η Toyota ενέτεινε τις προσπάθειες συνδρομής στην αμερικανική οικονομία, ενώ η Fiat Chrysler, η Ford και η General Motors ανακοίνωσαν αυτές τις μέρες ότι τονώνουν τις επενδύσεις σε αμερικανικές τους εγκαταστάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ