11-01-2017 Κατηγορία: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Nέα αεροπορική εταιρία αραβικών συμφερόντων με βάση στην Αθήνα

Share 0
 

Με αραβικά κεφάλαια και με έδρα στην Αθήνα, ξεκινά η αεροπορική εταιρία Air Mediterranean, συμφερόντων του σεϊχη Χαμάντ Αλ Θανί και με στόχο το κερδοφόφο δρομολόγιο Αθήνα-Ιράκ.

Στοιχεία που επικαλείται το Euro2day.gr, αναφέρουν ότι η εταιρεία «Μεσογειακές Αερογραμμές» με διακριτικό τίτλο «Air Mediterranean» ιδρύθηκε πριν αρκετούς μήνες, το Σεπτέμβριο του 2015. Η σύσταση της εταιρείας έγινε μέσω της Υπηρεσίας Μιας Στάσης για τη σύσταση εταιρειών και η έδρα της βρίσκεται στο Δήμο Ν.Σμύρνης της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.

Η ελληνική αγορά δεν είναι άγνωστη στους ιδρυτές της νέας εταιρείας αφού δραστηριοποιούνται σε αυτήν μέσω της εταιρείας VIP πτήσεων GainJet Aviation. Η τελευταία εδρεύει επίσης στην Αθήνα, πραγματοποιεί πτήσεις στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή ενώ ελέγχει τη θυγατρική της αεροπορική εταιρεία GainJet Ireland η οποία εδρεύει στο Sannon της Ιρλανδίας.

Σύμφωνα με το καταστατικό της Air Mediterranean, η εταιρεία θα δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών που συνδέονται με τις αερομεταφορές ενώ προβλέπεται δρομολόγια εντός και εκτός Ελλάδας.

Η Air Mediterranean ελέγχεται από τον σεϊχη Χαμάντ Αλί Τζ.Μ.-Θανί από το Ντουμπάι ο οποίος είναι και πρόεδρος. Το πρώτο τριμελές Δ.Σ της Air Mediterranean (προβλέπεται να είναι έως και επταμελές) συμπληρώνουν οι Φαντί-Ηλίας Χαλλακ (δ/νων σύμβουλος) και Ανδρέας Χαλλακ.

Η εταιρεία εξασφάλισε την άδεια πτήσεων (AOC) χρησιμοποιώντας ένα αεροσκάφος Μπόινγκ 737-400 το οποίο σταθμεύει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το δεύτερο αεροπλάνο ίδιου τύπου της εταιρείας αναμένεται στην Αθήνα ίσως και εντός της ημέρας.

Η Air Mediterranean θα επιδιώξει να ανταγωνιστεί αεροπορικές εταιρείες της Ανατολικής Μεσογείου, αποφεύγοντας να ανοίξει «μέτωπο» με την Aegean Airlines. Στην εκτίμηση αυτή συνέκλιναν πηγές της ελληνικής αγοράς αερομεταφορών, μιλώντας στο Euro2day.gr.

Σύμφωνα με αυτές, ένα από τα πρώτα δρομολόγια της Air Mediterranean θα συνδέει την Αθήνα με το Ιράκ αλλά όχι την πρωτεύουσα Βαγδάτη. Ένδειξη, όπως ανέφεραν, ότι η νέα εταιρεία θέλει να αποφύγει, αρχικά τουλάχιστον, να εμπλακεί σε αντιπαράθεση με τον ισχυρότερο «παίκτη» της ελληνικής αγοράς (Aegean) ο οποίος πετά, ήδη, εκεί.

Διαβάστε επίσης

Οι ελληνικές εταιρείες εστίασης που δεν φοβούνται το Brexit

Η ΔΕΗ και ο άγνωστος πόλεμος τιμών στην ενέργεια

Τα νέα deals των τραπεζών με τις εταιρείες τεχνολογίας

Μέγα deal στον κλάδο των κατασκευών

Επενδύσεις 137,5 εκατ. από τον ΟΛΠ

Πωλητήριο στην ATE Leasing

«Καμπάνα» στην πτωχευμένη NEOSET

Στα χέρια της mytaxi το Taxibeat

Ενώνουν δυνάμεις Elpedison και Public -Οι λεπτομέρειες της συνεργασίας