Στο κλάδο του φαρμάκου στρέφει το βλέμμα της η Johnson & Johnson

Στο κλάδο του φαρμάκου στρέφει το βλέμμα της η Johnson & Johnson
H αμερικανική εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης Johnson & Johnson έχει προσεγγίσει την ελβετική εταιρεία βιοτεχνολογίας Actelion για μια πιθανή συμφωνία εξαγοράς, σύμφωνα με το Bloomberg.

Πηγές αναφέρουν ότι οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, μετά την αρχική προσφορά της J&J, καθώς και ότι η ελβετική φαρμακευτική συνεργάζεται με έναν σύμβουλο εξερευνώντας τις επιλογές της. Την Παρασκευή μάλιστα οι μετοχές της Actelion αυξήθηκαν κατά 6,5% στην pre-market δραστηριότητα, ενώ γενικότερα την τρέχουσα χρονιά είχαν αυξηθεί κατά 13%, με την αξία της να αγγίζει τα 17 δισ. δολάρια.

Όπως επισημαίνει το Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος της J&J, Alex Gorsky, είχε αναφέρει νωρίτερα φέτος ότι η εταιρεία ενδιαφερόταν να κλείσει συμφωνίες ώστε να επεκτείνει τα κύρια τμήματά της, καταναλωτικών προϊόντων, ιατρικών συσκευών και φαρμάκων, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει παράγει περίπου τα μισά της έσοδα από προϊόντα που έχει αγοράσει.

Υπενθυμίζεται ότι η Johnson συμφώνησε να αγοράσει την Abbott Laboratories για περίπου 4,33 δισ. δολάρια (σε μετρητά) τον Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ