Το deal της Creta Farms στην Ισπανία

Το deal της Creta Farms στην Ισπανία
H εταιρία αλλαντικών Creta Farms ανακοινώνει τη νέα στρατηγική συμμαχία της στην Ισπανία, με πλάνο την ανάπτυξη νέων προϊόντων με ελαιόλαδο για τη συγκεκριμένη αγορά.

Η συμφωνία αυτή στηρίζεται στην εφαρμογή του ήδη δοκιμασμένου στην αγορά της Αυστραλίας, Licensing Agreement, δηλαδή της αδειοδότησης χρήσης της πνευματικής ιδιοκτησίας της Creta Farms (know-how, πατέντες, εμπορική επωνυμία αντίστοιχη με το ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ).

Η συνεργασία αυτή έκλεισε με συμφωνία πενταετούς διάρκειας και δικαίωμα ανανέωσης. Εκτιμάται ότι στην περίοδο αυτή οι πωλήσεις θα αγγίξουν τα 80 εκατ. ευρώ, και έχει εγγυημένο σημαντικό ποσοστό εκτέλεσης του επιχειρηματικού σχεδίου. Αυτό δίνει στην εταιρία την ασφάλεια να μιλάει για ένα σημαντικό ποσό εγγυημένων εσόδων από δικαιώματα επί των πωλήσεων (royalties), με εγγυημένη αύξηση αυτών για κάθε πενταετία ανανέωσης.

Πιο συγκεκριμένα, η συνεργασία αφορά τόσο την τοπική παραγωγή όσο και τη διανομή και διάθεση της σειράς προϊόντων OLIVING στην αγορά της Ισπανίας. Σύμφωνα με την εταιρία, τα προϊόντα OLIVING, σχεδιάσθηκαν με βάση την καινοτομία ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Με αφορμή τη συμφωνία, η Creta Farms σημειώνει ότι συνεχίζει με συνέπεια την πρωτοπορία της στην εξαγωγή τεχνογνωσίας στον τομέα τροφίμων. Σημειώνεται ότι στα τέλη του 2014 ανακοινώνεται ως η πρώτη ελληνική εταιρία που εξήγαγε τεχνογνωσία στον κλάδο του τροφίμου.

Παράλληλα, η εταιρία τονίζει ότι με το μοντέλο του Licensing Agreement πετυχαίνει τη μέγιστη απόδοση, συνεχίζοντας να εξαργυρώνει τις σχετικές επενδύσεις της τελευταίας 10ετιας.

Η προηγούμενη αντίστοιχη συμφωνία στην Αυστραλία έχει αποφέρει από τον Ιανουάριου του 2015 σωρευτικές πωλήσεις περί τα 60 εκατ. δολάρια Αυστραλίας και η εταιρία προβλέπει την επέκταση ιδίου τύπου συμφωνίες και σε άλλες χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτήν την προσπάθεια σύμμαχος της Creta Farms είναι και η ΕΤΕπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ