Στα χέρια της ΕΛΒΕ η «Ενεργειακή Πηνείας»

Στα χέρια της ΕΛΒΕ η «Ενεργειακή Πηνείας»
Την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της «Ενεργειακή Πηνείας Α.Ε.» έναντι 1,5 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η ΕΛΒΕ Α.Ε.

Η «Ενεργειακή Πηνείας» διαθέτει φωτοβολταϊκό σταθμό ισχύος 1,70 Mwp, στη θέση "Φρακόβρυσο του Δ.Δ Σιμόπουλος" στον Δήμο Πηνείας του νομού Ηλείας, όπως αναφέρει η εισηγμένη σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΕΛΒΕ

Η εταιρία μας ιδρύθηκε το 1971. Η ΕΛΒΕ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ Α.Ε. είναι η πρώτη εταιρία στο χώρο των ενδυμάτων που μπήκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Ο όμιλος το 2013, είχε κύκλο εργασιών 60.7 εκατομμυρίων και 487 άτομα.

Το έτος 1999 η εταιρία ΕΛΒΕ εξαγόρασε το 51% των μετοχών της εταιρίας CALIN και μεγάλο ποσοστό της εταιρίας ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ Α.Ε. ενώ προχώρησε στην ίδρυση της εταιρίας ΙΣΧΥΣ Α.Ε. (Γυμναστήρια) . Την ίδια περίοδο εξαγόρασε εξ΄ ολοκλήρου την εταιρία ΟΑΚS επενδύοντας δυναμικά στο χώρο της μόδας και του επώνυμου ενδύματος ενώ προχώρησε στην πώληση του κτηρίου της LORD INTERNATIONAL A.E. στο Δήμο Καβάλας.

Από το 1995, η ΕΛΒΕ έχει ένα ειδικό τμήμα που ασχολείται με την παραγωγή στολών εργασίας δημοσίων φορέων και μεγάλων ιδιωτικών εταιριών, όπως μουσεία, αεροπορικές και δυνάμεις ασφαλείας.

Το έτος 2002 εξαγόρασε το 28% των μετοχών της ΛΗΤΩ Α,.Ε ( Παιδικά πολυκαταστήματα ) αλλά έκανε και μια πρωτοποριακή εξαγορά του 25% των μετοχών της HARMONY CRUISES μπαίνοντας δυναμικά στον τομέα των σκαφών αναψυχής.

Το έτος 2005 επένδυσε στην κατασκευή πολυτελών διαμερισμάτων στην πόλη της Καβάλας σε μεγάλο ιδιόκτητο οικόπεδο.

Από το 2010, η εταιρεία άρχισε να ασχολείται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το 2012, πρωτοτύπησε και πάλι με την εξαγορά της εταιρίας ECOJOULE εκπλήσσοντας για άλλη μια φορά με την πρωτοτυπία και τον οικολογικό της χαρακτήρα.
Η ΕΛΒΕ Α.Ε., τον Οκτώβριο του 2014 προχώρησε στην πώληση της συμμετοχής της (51%) της θυγατρικής της CALIN A.E.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ