Η επάνοδος της Nokia στην αγορά των smartphones

Η επάνοδος της Nokia στην αγορά των smartphones
Σε περίπτωση που κάποιος δεν είχε πειστεί από τις φήμες ότι η Nokia επιστρέφει στα smartphones, τώρα έχουμε και επίσημη επιβεβαίωση ότι αυτό θα γίνει μέσα στο 2017.

Αυτή την πληροφορία μας έδωσε μια διαφάνεια της Nokia, που προοριζόταν για την Capital Market Day 2016, που έγινε στις 15 Νοεμβρίου αποκλειστικά για επενδυτές. Σε αυτή, δηλώνει ξεκάθαρα ότι επιστρέφει στην αγορά των smartphones μέσα στο 2017.

Σε αυτό το κομμάτι, να αναφέρουμε ότι η επιστροφή της Nokia, δεν σημαίνει ότι θα κατασκευάζει η ίδια τα smartphones της, αφού πλέον δεν της ανήκουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις παραγωγής. Για αυτό τον λόγο, οι συσκευές της θα κατασκευάζονται σε συνεργασία με την Φινλανδική εταιρεία HMD Global και τον Ταϊβανέζο γίγαντα Foxconn.

Η HDM, που είναι επανδρωμένη με πρώην διευθυντικά στελέχη της Nokia, θα είναι επιφορτισμένη με την ανάπτυξη των αγορών και πώληση των Nokia branded συσκευών, ενώ η Foxconn θα ασχολείται με έρευνα, ανάπτυξη και την κατασκευή. Επιπλέον, μια πολύ γνωστή διαφημιστική εταιρεία, θα βοηθήσει στο promotion των νέων συσκευών της Nokia.

Ένα από τα πρώτα smartphones της Nokia θα είναι το D1C, το οποίο σύμφωνα με τις φήμες θα τρέχει Android 7.0 Nougat και θα έχει χαρακτηριστικά mid-range συσκευής, δηλαδή οθόνη ανάλυσης 1080p, Snapdragon 430 και 3GB RAΜ.

Η Nokia έχει προγραμματίσει ένα keynote για την MWC 2017, με τις πληροφορίες να λένε ότι θα μάθουμε αρκετές πληροφορίες για τα μελλοντικά smartphones της Nokia. Περιμένουμε με ανυπομονησία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ