Η «χρυσή» εξαγορά της Estee Lauder

Η «χρυσή» εξαγορά της  Estee Lauder
Η είδηση, ήρθε για να ταρακουνήσει τα νερά της βιομηχανίας των καλλυντικών καθώς η Estee Lauder προχωρά σε μια πραγματικά πολύ μεγάλη συμφωνία.

Πιο συγκεκριμένα, η πασίγνωστη εταιρεία καλλυντικών, συμφώνησε να αγοράσει το brand Too Faced προς 1,45 δισ. δολάρια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία που έγινε ποτέ από πλευράς Estee Lauder μέσω της οποίας θα προστεθούν στην τεράστια γκάμα της, προϊόντα που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους millennials.

estee-lauder-little-black-primer
Η Too Faced που ιδρύθηκε το 1998, είναι ένα από τα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα brands που έχει καταφέρει να παρακάμψει αρκετούς «παίχτες» στον εν λόγω κλάδο και να κυριαρχήσει με το κοινό της να είναι κυρίως οι έφηβοι και νέοι.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Estee Lauder, η Too Faced που εδρεύει στην Καλιφόρνια θα κλείσει το 2016 με πωλήσεις που θα αγγίζουν 270 εκατομμύρια σημειώνοντας ανάπτυξη της τάξεως του 70%.

Οι συνιδρυτές της , Jerrod Blandino και Jeremy Johnson ξεκίνησαν ως πωλητές της Estee Lauder αλλά και των Sephora!

H εξαγορά αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Δεκέμβρη με τις BNP Paribas, Goldman Sachs και Jefferies LLC σε διαμεσολαβητικό και συμβουλευτικό ρόλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ