Tesla και SolarCity δίνουν τα χέρια

Tesla και SolarCity δίνουν τα χέρια
Οι μέτοχοι των εταιρειών Tesla και SolarCity έδωσαν την έγκριση τους για την αγορά της δεύτερης από την πρώτη, όπως είχε προτείνει ο ιδρυτής και των δύο εταιρειών Έλον Μασκ τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με το Tech Crunch οι μέτοχοι της Tesla ψήφισαν κατά 85% υπέρ της συμφωνίας που αναμένεται να κλείσει τις επόμενες μέρες.

Η έγκριση από τους μετόχους ήταν το τελευταίο εμπόδιο για τη συμφωνία, που είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται να βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό τη ρευστότητα της Tesla, τουλάχιστον κατά 500 εκατ. δολάρια τα επόμενα τρία χρόνια.

Η Tesla επιβεβαίωσε ότι θα εξαγοράσει τη SolarCity προς 2,6 δις δολάρια και στόχος της ενοποίησης των δύο εταιρειών του Έλον Μασκ είναι οι λύσεις πακέτο για τον τελικό καταναλωτή με μια εταιρεία η οποία θα κατασκευάζει τα ηλιακά πάνελ, τις μπαταρίες τύπου Powerwall και τα αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιούν την ενεργεία που παράγουν όλα τα παραπάνω.

Αυτό αποτελεί μέρος του «Master Plan Part Deux» που ανακοίνωσε ο ίδιος ο Μασκ πριν από μερικές εβδομάδες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του, οι οποίες είχαν γίνει παλαιότερα, η συγχώνευση των δύο εταιρειών δεν πρόκειται να επηρεάσει τα σχέδιο της Tesla για το ήδη ανακοινωθέν Model 3 και τη λειτουργία του Gigafactory.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ