Τα σχέδια ανάπτυξης της Δωδώνης

Τα σχέδια ανάπτυξης της Δωδώνης
Μετά την πλήρη εξόφληση των υποχρεώσεών της προς τους παραγωγούς για τη γαλακτοκομική περίοδο που ολοκληρώθηκε (Σεπτέμβριος 2015 - Αύγουστος 2016), η Δωδώνη προχώρησε και στην προκαταβολή ποσού ύψους 5 εκατ. ευρώ ενόψει της νέας γαλακτοκομικής περιόδου 2016-2017.

Παράλληλα, η γαλακτοβιομηχανία αύξησε τις ποσότητες του εισκομιζομένου αγελαδινού γάλακτος που προμηθεύεται κατά 3%, σε αντίθεση με τη συνεχή μείωση που παρατηρείται στην ετήσια εγχώρια παραγωγή και διεύρυνε τον αριθμό των συνεργαζόμενων παραγωγών σε ποσοστό 10%, ξεπερνώντας στο σύνολο τους 5.500 Έλληνες παραγωγούς.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μιχάλης Παναγιωτάκης δήλωσε χαρούμενος που η Δωδώνη έκλεισε τη γαλακτοκομική περίοδο ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής φέτας, έχοντας τηρήσει όλες της τις δεσμεύσεις προς τους παραγωγούς και τόνισε πως είναι υπερήφανος γιατί η εταιρεία συνεργάζεται με μερικούς από τους καλύτερους κτηνοτρόφους στην Ελλάδα, οι οποίοι την προμηθεύουν με άριστης ποιότητας φρέσκο γάλα. Έσπευσε δε να διευκρίσει ότι «η Δωδώνη είναι μία υγιέστατη οικονομικά επιχείρηση και δεν πρέπει να συγχέεται με την εταιρεία δωδώνη παγωτά, η οποία βρέθηκε προσφάτως στην επικαιρότητα» και πρόσθεσε πως «είναι μία δυνατή εταιρεία που ενισχύεται συνεχώς».

Αναπτυξιακά σχέδια

Να σημειωθεί πως η εταιρεία στο πλαίσιο ανάπτυξης των εργασιών της στην ελληνική αγορά συνεχίζει να αναζητά την κατάλλη ευκαιρία για μεγάλη εξαγορά γαλακτοβιομηχανίας στην Ελλάδα. Παράλληλα, μετά την είσοδό της στην κατηγορία των τυριών του τοστ σχεδιάζει τον εμπλουτισμό της γκάμας της με νέα προϊόντα αλλά και την ανάδειξη προϊόντων που είναι ήδη στο χαρτοφυλάκιό της, όπως το γαλοτύρι. Σκέψεις τέλος υπάρχουν και για το χαλούμι της εταιρείας, το οποίο έχει απροσδόκητα καλή πορεία στην ελληνική αγορά, έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ τις προσδοκίες που υπήρχαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ