Nasty Gal: Η άλλοτε αυτοκρατορία που είναι ένα βήμα πριν την χρεοκοπία

Nasty Gal: Η άλλοτε αυτοκρατορία που είναι ένα βήμα πριν την χρεοκοπία
Το 2012 η μόλις τότε 28χρονη Σοφία Αμορούζο και ιδρυτής της Nasty Gal ήταν μια εκκολαπτόμενη σχεδιάστρια και νεοεισερχόμενη στο χώρο του e-commerce site, πουλώντας ιδιαίτερα, μοντέρνα ρούχα, αποκτώντας γρήγορα φανατικούς οπαδούς.

Εκείνη τη χρονιά, η Nasty Gal είχε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα. Η Αμορούζο αντιμετώπισε ψύχραιμα την πρώιμη επιτυχία. «Είμαι 28 και πρέπει να έχω θέληση», είχε δηλώσει τότε.

Μόλις στα 29 της, αποτελούσε ήδη ορόσημο στον επιχειρηματικό κόσμο της μόδας, με σήμα κατατεθέν την εξαιρετικά κερδοφόρα εταιρία της, Nasty Gal, που η αξία της εταιρίας έφτσε και τα 240 εκατομμύρια δολάρια.

Από τότε ακολούθησαν και άλλες διακρίσεις όπως η είσοδος της στη λίστα 40 under 40 του αμερικανικού Fortune.

'Όλα ξεκίνησαν τυχαία πριν από περίπου επτά χρόνια, όταν αγόρασε ένα σακάκι Chanel από τον Στρατό της Σωτηρίας για μόλις οκτώ δολάρια και το μεταπώλησε στο e-Βay έναντι 1.100 δολαρίων. Έκτοτε, η πρώην ρακοσυλλέκτρια και παρ' ολίγον απόφοιτος σχολής φωτογραφίας μετατράπηκε σιγά-σιγά σε πρώτης κλάσης επιχειρηματία.

Όμως πλέον φαίνεται ότι τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περίμενε, καθώς όπως αναφέρουν ξένα ΜΜΕ, η εταιρεία της Nasty Gal είναι ένα βήμα από τη χρεοκοπία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Aμορούζο θα υποβάλλει την παραίτηση της από τη θέση του προέδρου της εταιρείας, εναντίον της οποίας έχουν κινηθεί νομικά πολλοί πρώην πλέον υπάλληλοι της. Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε απολύσεις και οι μέτοχοι της προσπάθησαν να την πουλήσουν.

Η εταιρεία που έχει δύο καταστήματα στο Λος Άτζελες, είχε μάλιστα εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 49 εκατ. δολαρίων το 2012. Επίσης το ποσό αυτό αυξήθηκε κατά 15 εκατ. δολάρια από τον επιχειρηματία Ron Johnson.

Όμως το πρόβλημα οργάνωσης της εταιρείας, τα υψηλά κόστη λειτουργίας και τα προβλήματα με τους εργαζόμενους οδήγησαν την Αμορούζο να αποσυρθεί από τη θέση της CEO στις αρχές του 2016.

Ο νέος CEO της εταιρείας δήλωσε σχετικά:

«Η απόφαση μας για αναδιοργάνωση θα μας βοηθήσει να λύσουμε προβλήματα ρευστότητας, να βελτιώσουμε τους ισολογισμούς μας και να συμμαζέψουμε τα κόστη μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ