Σε βέλγικα χέρια περνάει η ελληνική εταιρία Πενταπλάστ

Σε βέλγικα χέρια περνάει η ελληνική εταιρία Πενταπλάστ
Άλλη μια ελληνική εταιρεία πρόσθεσε στο δυναμικό της η Ravago Distribition SA, εταιρεία του βελγικού ομίλου Ravago Group. Η νέα εταιρεία την οποία αποκτά η Ravago Distribution SA είναι η Πενταπλάστ ΑΕ, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα εμπορίας και διανομής πλαστικών προϊόντων.

Ήδη από τις 24 Οκτωβρίου έχει γνωστοποιηθεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η εν λόγω συγκέντρωση με τη σχετική ανακοίνωση να αναφέρει ότι «η Ravago Distribution SA εξαγοράζει το σύνολο των μετοχών εκδόσεων της ημεδαπής επώνυμης εταιρείας Πενταπλάστ ΑΕ κυριότητας των κ.κ. Χρήστου Αντωνάτου, Άγγελου Αντωνάτου και Νικολάου Αντωνάτου».

Η Πενταπλάστ ιδρύθηκε το 1979 και διαθέτει ιδιόκτητους αποθηκευτικούς χώρους στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Οι αποθηκευτικοί χώροι στον Ασπρόπυργο καλύπτουν χώρο 3.000 τ.μ. σε έκταση 15 στρεμμάτων δίπλα στην Αττική Οδό και κοντά στον υπό ανέγερση εμπορευματικό σταθμό του ΟΣΕ. Η εταιρεία διαθέτει επίσης εγκαταστάσεις στη Σίνδο, στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες στεγάζουν 2.900 τ.μ. αποθηκευτικών χώρων και γραφείων.

Το 2015 η εταιρεία είχε κύκλο εργασιών ύψους 34,5 εκατ. ευρώ έναντι 40,1 εκατ. ευρώ το 2014. Πραγματοποίησε καθαρά κέρδη 465.017 ευρώ έναντι ζημιών 56.208 ευρώ το 2014.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις στις 8 Σεπτεμβρίου η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε την έγκριση της εξαγοράς από την Ravago Distribution άλλης μιας ελληνικής εταιρείας, της Δέλτα Χημική ΑΕΕ.

H Ravago Group αποτελεί τον κορυφαίο προμηθευτή στην παγκόσμια αγορά πλαστικών, ελαστικών και χημικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ