Η επένδυση της Oracle στην ελληνική αγορά και οι προσλήψεις

Η επένδυση της Oracle στην ελληνική αγορά και οι προσλήψεις
Το ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας συνεχίζει να εμπιστεύεται η αμερικανική Oracle, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο της πληροφορικής παγκοσμίως, καθώς ανακοίνωσε χθες τη δημιουργία ενός διεθνούς κέντρου συμβουλευτικών υπηρεσιών για τον χώρο της ασφαλείας στην Αθήνα.

Το κέντρο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2016 και στελεχώνεται αρχικά με 16 άτομα από το τμήμα Oracle Consulting, αλλά το πλάνο, όπως έγινε γνωστό, είναι να γίνουν επιπλέον 15 προσλήψεις μέχρι το τέλος Μαΐου 2017 που ολοκληρώνεται το τρέχον οικονομικό έτος της αμερικανικής εταιρείας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις αρχές Ιανουαρίου η Oracle είχε ανακοινώσει τη δημιουργία στην Ελλάδα ενός κέντρου ανάπτυξης εφαρμογών για το cloud, το οποίο στελεχώθηκε αρχικά με 13 εργαζόμενους.

Το νέο κέντρο συμβουλευτικών υπηρεσιών της Oracle καλύπτει την ταχέως αυξανόμενη ζήτηση για λύσεις εταιρικής ασφάλειας και τις αντίστοιχες υπηρεσίες σχεδιασμού αρχιτεκτονικής και υλοποίησης, οι οποίες παρέχονται από το Oracle Consulting, στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή που περιλαμβάνει την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα, τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή (συμπεριλαμβανομένων των χωρών του Κόλπου), τη Σαουδική Αραβία και τη Βόρειο Αφρική.

Το νέο κέντρο λειτουργεί ως ένας κεντρικός κόμβος παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών ασφαλείας και εξειδικευμένων υπηρεσιών υλοποίησης σε αυτή τη διευρυμένη γεωγραφική περιοχή, καλύπτοντας το σύνολο του τεχνολογικού χαρτοφυλακίου της Oracle. Οι τομείς εστίασης του Κέντρου περιλαμβάνουν: διαχείριση ταυτοτήτων, διακυβέρνησης και πρόσβασης, ασφάλεια δεδομένων, διαχείριση API, υπηρεσίες ασφαλείας web, mobile και βάσης δεδομένων.

πηγή: Ημερισία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ