Γιατί η «Καλογήρου» μπορεί να αλλάξει ιδιοκτήτη

Γιατί η «Καλογήρου» μπορεί να αλλάξει ιδιοκτήτη
Αν δεν φερθούν με επιείκεια οι τράπεζες, τα δάνεια της «Καλογήρου» θα πάρουν το δρόμο για τα funds , τα έξι εμπορικά της ακίνητα που έχουν ενεχυριαστεί στις πιστώτριες τράπεζες έναντι 50 εκατ. ευρώ θα εκποιηθούν στην εμπορική τους αξία και η μετοχοποίηση των δανείων θα φέρει νέους ιδιοκτήτες.

Αυτά υποστήριξε στη στήλη γνωστός επιχειρηματίας του κλάδου ένδυσης υπόδησης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το μέλλον της εταιρίας των αδελφών Λεμονή.

Ο δανεισμός φτάνει τα 80 εκ. ευρώ, ο τζίρος τα 52 εκ. ευρώ και οι συσσωρευμένες ζημιές τα 38 εκ. ευρώ και οι νυν ιδιοκτήτες, δεν διαθέτουν τα κεφάλαια που τους ζητούν οι τράπεζες για να αναδιαρθρώσουν τα δάνειά τους και να μην τα μετοχοποιήσουν στο σύνολό τους.

Οι ιδιοκτήτες αναζήτησαν μειοψηφικούς επενδυτές για να μπουν στο σχήμα και να βοηθήσουν την αναδιάρθρωση, χωρίς αποτέλεσμα και προχώρησαν σε εξορθολογισμό του κόστους με το κλείσιμο τριών καταστημάτων (Tod's, Hogan και Stuart Weitzman ) εντός του εμπορικού κέντρου Golden Hall και στη μεταφορά τους εντός του καταστήματος «Καλογήρου» που διατηρεί επίσης εντός του Golden Hall.

Για να υπάρξει όμως ενδιαφερόμενος… , μας λένε, αυτά δεν αρκούν. Χρειάζεται μεγάλη μείωση των λειτουργικών δαπανών, αφού τα καταστήματα φτάνουν τα 70 σημεία μαζί με τα shop in shop και τα πολυτελή brand ( Prada, Tod's, Yves Saint Laurent Rive Gauche, Dolce & Gabbana, Sergio Rossi, Casadei, Giuseppe Zanotti) δεν αποδίδουν εν μέσω κρίσης και οι πωλήσεις μειώνονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ