Συνεχίζεται η πτωτική πορεία στα κέρδη της Apple

Συνεχίζεται η πτωτική πορεία στα κέρδη της Apple
Μια ημέρα πριν το press event, όπου θα κάνει τις ανακοινώσεις νέων MacBook, η Apple έδωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο. Εξακολουθεί να είναι μια εταιρεία με τεράστια κέρδη, αλλά για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, τα έσοδα παρουσιάζουν πτώση.

Κατά την διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, η εταιρεία έβγαλε 56.9 δισ. δολάρια, σημειώνοντας πτώση 9% από την περασμένη χρονιά. Η πτώση αυτή είναι αισθητή στα προϊόντα κλειδιά της Apple.

Ο τεχνολογικός κολοσσός απέστειλε κατά την διάρκεια του τρίτου τριμήνου 45.5 εκατ. iPhones, 9.3 εκατ. iPads και 4.9 εκατ. Macs. Συγκριτικά με το τρίτο τρίμηνο του 2015, έχουμε 5.2% πτώση στα iPhones, 6% στα iPads και 14% για τα Macs. Η πτώση της τάξης του 14% είναι πολύ μεγάλη, αν δούμε μόνο τον αριθμό. Ωστόσο, μην ξεχνάμε ότι η Apple δεν έχει αναβαθμίσει τη σειρά τελευταία.

Μιας και όπως είπαμε έχει προγραμματίσει Mac event για τις 27 Οκτωβρίου, όπου θα ανακοινώσει MacBook Pro με OLED μπάρα αφής, Touch ID η και 13 ιντσών MacBook Air, για την περίοδο των γιορτών, λογικά αναμένει αυξημένες πωλήσεις. Το ίδιο περιμένουμε και από το iPhone 7, το οποίο δεν είναι πολύ καιρό στην αγορά και μέσα στα αποτελέσματα του τριμήνου που διανύουμε θα δούμε αν και πόσο βοηθήθηκε από την αποτυχία του Samsung Galaxy Note 7.

Εκτός από τα παραπάνω προϊόντα, η Apple έχει και το Apple Watch, το οποίο σημείωσε πτώση 21% σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά. Η Apple περιμένει επίσης την περίοδο των γιορτών να κάνει πωλήσεις το νέο Apple Watch 2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ