Το νέο απόκτημα της Google

Το νέο απόκτημα της Google
Σήμερα, η Eyefluence ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της την αγορά της από τη Google. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη σειράς τεχνολογιών eye-tracking για εφαρμογές "εικονικής πραγματικότητας" (Virtual Reality) καθώς και "επαυξημένης πραγματικότητας" (Augmented Reality), αναφέρει δημοσίευμα του Business Insider.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2013 από τον Jim Marggraff, επιχειρηματία και ιδρυτή της Livescribe, μιας εταιρείας κατασκευής "smart pen”, η οποία αγοράστηκε απο την "Anoto”.

Η απόκτηση της Eyefluence από την Goggle σηματοδοτεί το συνεχές ενδιαφέρον από το "γίγαντα” της αναζήτησης στο χώρο των "augmented” και "virtual” reality εφαρμογών. Η κίνηση αυτή μπορεί να αποτελέσει το μέλλον της στρατηγικής την οποία ξεκίνησε η Google με τη νέα σειρά κινητών τηλεφώνων Pixel, που ήδη διαθέτει δυνατότητες ενεργοποίησης VR μέσω του headset "Daydream” και η οποία είναι παρόμοια τόσο σε μορφή όσο και σε λειτουργία με την πλατφόρμα της Samsung, "Gear VR” .

Αυτό το οποίο, όμως, παραμένει ασαφές είναι ο τρόπος με τον οποίο η Google σχεδιάζει την ενσωμάτωση της Eyefluence στο ευρύτερο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, υπηρεσιών και λειτουργιών της. Ακόμη, δεν έχει καταστεί σαφές εάν η απόκτηση αυτή είναι μια στρατηγική κίνηση απόκτησης της πνευματικής ιδιοκτησίας -υπό τη μορφή της ευρεσιτεχνίας της εταιρείας eye-tracking "Eyefluence”- ως αντίβαρο στις συνεχείς προσπάθειες έρευνας των Facebook και Microsoft σε εφαρμογές VR και AR.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ