Ο πόλεμος πίσω από τον έλεγχο της Σουρωτής

Ο πόλεμος πίσω από τον έλεγχο της Σουρωτής
Φαίνεται να ανατρέπονται τα σχέδια της Coca Cola να ελέγξει την πολυμετοχική εταιρεία Σουρωτή, μετά την «σφήνα» του Ιβάν Σαββίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγαλομέτοχος και Πρόεδρος του ΠΑΟΚ αποφάσισε να εμπλακεί στην υπόθεση της Σουρωτής μετά από εκκλήσεις των εργαζομένων και των μικρομετόχων της εταιρείας ενώ αναμένεται να προxωρήσει στην εξυγίανση της επιχείρησης, διατηρώντας τις θέσεις εργασίας.

Όπως είναι εύλογο, η προσφορά Σαββίδη αλλάζει τα δεδομένα ενόψει της εκκίνησης, της διαδικασίας αγοράς μετοχών από την Coca Cola τη Δευτέρα 24/10. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι έτοιμος να προσφέρει τουλάχιστον 1 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή κάτι παραπάνω από την προσφορά που ανακοίνωσε η Coca Cola HBC Holdings BV προς τους μικρομετόχους την Παρασκευή 21/10.

Μετά την απόκτηση του 15% των μετοχών της Σουρωτής, η Coca Cola προσέφερε στους λοιπούς μετόχους 1 ευρώ ανά μετοχή, για να αυξήσει το μερίδιό της.

Οι προβλέψεις της αγοράς επιβεβαιώθηκαν καθώς μετά την απόκτηση του 15% της “Σουρωτή Α.Ε.” από την Coca- Cola HBC Holdings B.V., στον πλειστηριασμό της 28ης Σεπτεμβρίου, η πολυεθνική δήλωσε πρόθυμη να αγοράσει τα μερίδια και των υπολοίπων μετόχων προσφέροντας μάλιστα και υψηλότερη τιμή ανά μετοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στάλθηκε επιστολή προς το Σύλλογο Μικρομετόχων της Σουρωτής με την οποία γνωστοποιείται η πρόθεση της Coca- Cola και της οικογένειας Δαυιδ να προσφέρει 1 ευρώ/μετοχή, όταν ως γνωστόν το 15% που είχε εκπλειστηριάσει η Τράπεζα Πειραιώς, το απέκτησε προσφέροντας 0,71ευρώ/ μετοχή.

Στόχος της πρότασης είναι να υπάρξει ανταπόκριση από αρκετούς μετόχους, καθώς η εταιρεία είναι πολυμετοχική.

Στην κοινότητα της Σουρωτής, άλλωστε, επικρατεί προβληματισμός και ανησυχία για τις προθέσεις της Coca Cola, η οποία μετά την απόκτηση του 15% των μετοχών που είχε εκπλειστηριάσει η Τράπεζα Πειραιώς, κινήθηκε επιθετικά με την απευθείας προσφορά χωρίς να έχει κάνει την παραμικρή επαφή ούτε με τη διοίκηση ούτε με τον Σύλλογο Μικρομετόχων της Σουρωτής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ