Το e-supermarket που προωθεί τα ελληνικά προϊόντα σε όλο τον κόσμο

Το e-supermarket που προωθεί τα ελληνικά προϊόντα σε όλο τον κόσμο
Πως γίνεται ένας παραγωγός από το πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας να πουλάει τα προϊόντα του μέχρι την άλλη άκρη του πλανήτη; Ακούγεται απίθανο, όχι όμως και για την Δήμητρα Παρασκευοπούλου, η οποία παραιτήθηκε από την δουλειά της πάνω στα χρηματοοικονομικά και έστρεψε τον ενδιαφέρον της στην πρωτογενή παραγώγή.

Της Φαίδρας Μαυρογιώργη

Βλέποντας η ίδια τα πράγματα στην Ελλάδα να παίρνουν άσχημη τροπή, της ήρθε η ιδέα να ανοίξει μια επιχειρήση που πρώτα θα δίνει την δυνατότητα στους παραγωγούς από όλη την ελληνική επικράτεια να έχουν το δικό τους eshop , και ύστερα θα δίνει την δυνατότητα στους καταναλωτές να αγοράζουν προϊόντα που είναι δυσεύρετα στην αγορά.

«Η φάρμα της Άβας», όπως ονομάζεται η πλατφόρμα, είναι ένα market place όπου ο κάθε παραγωγός μπορεί να ανοίξει το δικό του eshop και να κάνει διαθέσιμη την παραγωγή του στην παγκόσμια αγορά. «Στην ουσία το avasfarm.gr είναι ένας online κατάλογος που περιλαμβάνει τα eshop όλων των παραγωγών που είναι εγγεγραμμένοι στην συγκεκριμένη πλατφόρμα» λέει χαρακτηριστικά η general manager και εμπνεύστρια της ιδέας, Δήμητρα Παρασκευοπούλου, στο fpress.gr.

Η πλατφόρμα περιλαμβάνει 196 παραγωγούς και καλύπτουν σχεδόν όλη την επικράτεια, από το πιο μικρό νησί μέχρι και τα μεγάλα αστικά κέντρα. Σύμφωνα με την κ. Παρασκευοπούλου οι καταναλωτές προτιμούν τα τοπικά προϊόντα, όπως το αλάτι Μεσολογγίου, τα μπαχαρικά και τα καλλυντικά.

Πως λειτουργεί

Εάν είσαι παραγωγός και θέλεις να φτιάξεις το δικό σου eshop, και να προβάλλεις τα προϊόντα σου στην παγκόσμια αγορά, μπαίνει στο site κάνεις εγγραφή και δημιουργείς δωρεάν το δικό σου eshop με την βοήθεια της ομάδας της «Φάρμας της Άβας». Στην συνέχεια διαχειρίζεσαι το eshop μόνος σου και βάζεις τις τιμές και τα προϊόντα που θες. Η «Φάρμα της Άβας» ζητά το 17% επί των πωλήσεων.

Εάν είσαι αγοραστής, μπαίνεις στο site, διαλέγεις από ποιο κατάστημα θέλεις να αγοράσεις και βάζεις στο καλάθι σου τα προϊόντα που επιθυμείς. Εάν επιλέξεις προϊόντα από διαφορετικούς παραγωγούς τότε θα σου έρθουν και τα ανάλογα πακέτα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ψωνίζεις απευθείας από τον παραγωγό σε τιμή παραγωγής και όχι σε τιμή καταστήματος.

Πωλήσεις στο εξωτερικό

Το πόσο οι ξένοι αγαπούν τα ελληνικά προϊόντα είνα γνωστό. Και αυτό αποδεικνύεται και από το συγκεκριμένο site. Οι παραγωγοί δέχονται παραγγελίες από την Ευρώπη και από την Αμερική. «Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι μια φορά ένας καταναλωτής από την Αλάσκα αγόρασε πολύ μεγαλη ποσότητα ελαιόλαδου» λέει η Δήμητρα Παρασκευοπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ