Η Forthnet μπαίνει στην κινητή τηλεφωνία

Η Forthnet μπαίνει στην κινητή τηλεφωνία
H Forthnet σχεδιάζει να μπει στην αγορά των υπηρεσιών quad play (τηλεόραση, κινητή τηλεφωνία, σταθερή τηλεφωνία και internet).

Το σχέδιο προβλέπει, στην ουσία, την είσοδο της εταιρείας και στην αγορά κινητής τηλεφωνίας, ώστε να προσφέρει πλήρη γκάμα τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών με παράλληλη αξιοποίηση του πλούσιου περιεχομένου της Nova σε όλα τα κανάλια διανομής.

Η πληροφορία έρχεται λίγες ημέρες μετά τη ρύθμιση του δανεισμού της Forthnet μέσω κάλυψης του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου από τις πιστώτριες τράπεζες. Η διοίκηση υποστηρίζει τις τελευταίες ημέρες πως «η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναχρηματοδότησης των δανειακών υποχρεώσεων σε μακροπρόθεσμες με πολύ ευνοϊκούς όρους αποτελεί μία εξαιρετικά θετική εξέλιξη, διαφυλάσσοντας τη στρατηγική αξία της εταιρείας και ξεκλειδώνοντας νέες προοπτικές. Έχοντας πλέον έναν εντελώς διαφορετικό ισολογισμό, μπορούμε να επικεντρωθούμε απρόσκοπτα στα επιχειρησιακά μας πλάνα, ώστε να διατηρήσουμε τη στρατηγική θέση που κατέχουμε στον κλάδο της οικιακής ψυχαγωγίας και επικοινωνίας».

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς τηλεπικοινωνιών, το σχέδιο εισόδου στην κινητή θα είχε γίνει πραγματικότητα εδώ και καιρό. Ομως, η στρατηγική της Forthnet ΦΟΡΘ 0,00% να λειτουργήσει ως «εικονικός πάροχος» (MVNO) και να προσφέρει και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στους συνδρομητές της «σκοντάφτει» στους παρόχους δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Οπως επισημαίνουν, «τόσο η Wind, όσο και η Vodafone, δεν έχουν ανταποκριθεί μέχρι σήμερα στο αίτημα της Forthnet».

Λόγω του προχωρημένου της ώρας, το Euro2day.gr δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσει με τις διοικήσεις των δύο εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, ώστε να καταγραφούν οι δικές τους απόψεις. Είναι, όμως, σε θέση να γνωρίζει πως το θέμα αναμένεται να διευθετηθεί σε λίγες ημέρες μέσω της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η διοίκηση της οποίας έχει καλέσει σε ακρόαση τις τρεις επιχειρήσεις (Wind, Vodafone, Forthnet). Σημειώνεται πως οι δύο εταιρείες κινητής είναι και μέτοχοι της Forthnet.

Στελέχη της αγοράς θεωρούν πως «όπως είναι εύκολα κατανοητό, η υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας στα χέρια της Forthnet, με το αποκλειστικό περιεχόμενο που διαθέτει η Nova, μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στην εταιρεία».
«Είναι λογικό», προσθέτουν, «να μη βλέπει με καλό μάτι ο ανταγωνισμός το συγκεκριμένο σχέδιο».

Ενας «εικονικός πάροχος», όπως συμβαίνει ήδη στην περίπτωση της Cyta Hellas, αξιοποιεί υφιστάμενο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και δραστηριοποιείται στην αγορά με τη δική του διακριτή εμπορική ονομασία (brand name).

πηγή: euro2day.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ