Η ελληνική startup που φέρνει τα ψώνια στο σπίτι σας

Η ελληνική startup που φέρνει τα ψώνια στο σπίτι σας
Ήξερες ότι 135 ώρες το χρόνο τις περνάμε στους διαδρόμους των σουπερμάρκετ; Σε μια εποχή όπου και τα δευτερόλεπτα είναι σημαντικά και ο ελεύθερος χρόνος δυσεύρετος, αξίζει αυτή την ώρα να την αξιοποιήσουμε σε πιο ουσιαστικά πράγματα. Ποιος όμως θα κάνει τα ψώνια για εσάς;

Της Φαίδρας Μαυρογιώργη

Τη λύση έρχονται να δώσουν μια ομάδα «Κρητικών» μηχανικών που αποφάσισε να δημιουργήσει μια online πλατφόρμα, το supermarketnow.gr, από την οποία μπορείς να κάνεις τα ψώνια του σούπερ μάρκετ. Γιατί να μην κάνεις τα ψώνια σου online όταν οι τιμές των προϊόντων είναι ίδιες με το ράφι; Το fpress.gr συνομίλησε με τον εμπνευστή της ιδέας Θάνο Παράσχο, και σας παρουσιάζουμε αναλυτικά τι είναι αυτη η πλατφόρμα, πως λειτουργεί και ποια τα άμεσα σχέδια της startup.

Η ομάδα που δημιούργησε αυτό το startup αποτελείται από τον Θάνο Παράσχο, Business Manager, την Έρικα Χριστοδούλου υπεύθυνη μάρκετινγκ και public relations, τον Παντελή Σφυράκη, υπεύθυνο digital marketing και τους Μιχάλη Γκίκα και Άλεξ Γιαννακάκος που είναι developer.

Σύμφωνα με τον κ. Παράσχο η καινοτομία αυτής της επιχείρησης, που ήδη μετράει 2 μήνες λειτουργίας και διαθέτει δίκτυο διανομής προς το παρόν μονο στα Χανιά, είναι ότι δημιουργεί ένα σύστημα διανομέων/προσωπικών βοηθών αγοράς, οι όποιοι είναι απλοί ιδιώτες και θέλουν να βγάλουν ένα έξτρα εισόδημα. «Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την ποιότητα των συμπολιτών μας και να δώσουμε ένα έξτρα εισόδημα σε όποιον το χρειάζεται» λέει χαρακτηριστικά ο Θάνος Παράσχος.

Στην ερώτηση εάν η Κρήτη είναι ένα κάλο σημείο για την αναπτυξη ενός τέτοιου startup o κ. Παράσχος απάντησε « Η Κρήτη, σε σχέση με την υπόλοιπη επαρχεία, είναι πιο ανοιxτή σε νέες τεχνολογίες, λόγω κυρίως του τουρισμού, και ήδη δείχνει μεγάλη ανταπόκριση στο συγκεκριμένο project».

Η διαφορά του συγκεκριμένου site από τις online υπηρεσίες των μεγάλων αλυσίδων είναι ότι πρώτον δεν έχει ελάχιστο όριο παραγγελίας, αντίθετα ο πελάτης μπορεί να αγοράσει μόνο ότι χρειάζεται ανεξαρτήτου κόστους. Δεύτερον μπορεί να ορίσει ο πελάτης την ακριβή ώρα που θελει να παραλάβει τα ψώνια, και όχι απλά να επιλέξει μια ζώνη παράδοσης (π.χ. είτε μεσημέρι, είτε βράδυ). Επίσης στις εταιρίες που θα θέλουν να συνάψουν συνεργασίες προσφέρουν προβολή των προϊόντων τους, online κατάστημα, digital marketing και σύστημα logistics.

Πως λειτουργεί

Μπαίνεις στο site κάνεις εγγραφή και διαλέγεις από ποιο σούπερμάρκετ θες να κάνεις τα ψώνια σου. Στη συνέχεια επιλέγεις τα προϊόντα που θες και την ώρα που θες να στα παραδώσουν στη πόρτα σου. Το κόστος της διανομής είναι στα €2,90 όταν η απόσταση του σούπερμαρετ από το σπίτι σου είναι μέχρι 3 χλμ και 0,10€ για κάθε έξτρα χιλιόμετρο.

Συνεργασίες

Το supermarketnow.gr προς το παρόν συνεργάζεται με την αλυσίδα Φινο Creta Market στην Κρήτη, και γι αυτό το δίκτυο διανομής της περιορίζεται στην Κρήτη. Ωστόσο ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με γνωστές και μεγάλες αλυσίδες σούπερμαρκετ που διαθέτουν δίκτυο πώλησης σε όλη την Ελλάδα.

Μελλοντικά σχέδια

Ο στόχος του supermarketnow.gr είναι να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα σε πρώτο επίπεδο, και σε δεύτερο επίπεδο στο εξωτερικό. Ήδη αυτή η ιδέα έχει υλοποιηθεί από αντίστοιχα site σε Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία κ.α.. Ένας δεύτερος στόχος είναι να φτιάξουν ένα μεγάλο δίκτυο ανεξάρτητων διανομέων.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι για το σκοπό αυτό αναπτύσσεται τεχνολογικά ένα API (Application Programming Interface) στο οποίο θα εγγράφονται όσες επιχειρήσεις θα ήθελαν να έχουν διανομείς. Έτσι όλο αυτό το δίκτυο ανεξάρτητων διανομέων θα εκτελει παραδόσεις και για άλλες επιχειρήσεις ή ιδιώτες και όχι μόνο για σουπερμάρκετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ