Ξανά στην αγορά το brand Softex

Ξανά στην αγορά το brand Softex
Το brand Softex -μετά από πολύμηνη αποχή από την ελληνική αγορά- επέστρεψε σε ελληνικά "χέρια” και πρόκειται να επανέλθει μέχρι το τέλος του έτους στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Νέος ιδιοκτήτης του γνωστού brand, το οποίο αποτελούσε ένα από τα πλέον ισχυρά επώνυμα σήματα της κατηγορίας, είναι η εταιρεία Softex Μονοπρόσωπη που ανήκει στην NTERTRADE HELLAS.

Πηγές της NTERTRADE HELLAS επιβεβαιώσαν στο Capital.gr ότι απέκτησαν το brand Softex, δεν θέλησαν ωστόσο να αποκαλύψουν το ύψος της συγκεκριμένης επένδυσης, ενώ περιορίσθηκαν να δηλώσουν πως τα προϊόντα Softex θα επανέλθουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ μέχρι το τέλος του έτους.

H INTERTRADE HELLAS A.B.E.E., που πέρυσι εμφάνισε πωλήσεις 55 εκατ. ευρώ και εφέτος εκτιμάται ότι αυτές θα ξεπεράσουν τα 62 εκατ. ευρώ, είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες επεξεργασίας χάρτου στην Ελλάδα, παράγοντας χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτα και κουζινόχαρτο για οικιακή και επαγγελματική χρήση. Επενδύοντας τα τελευταία χρόνια περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ, η εταιρεία διαθέτει εργοστάσιο στις Αχαρνές, παράγει 50.000 τόνους χαρτί και απασχολεί περισσότερους από 110 εργαζομένους.

Η εικόνα της αγοράς και η θέση της Softex

Η συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση της INTERTRADE, η οποία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές των σούπερ μάρκετ με προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, σηματοδοτεί την είσοδό της και στην κατηγορία των επώνυμων προϊόντων. Έρχεται δε σε μια περίοδο όπου το brand Softex παραμένει ισχυρό στη συνείδηση του καταναλωτή κάτι που φαίνεται και στις μετρήσεις της αγοράς.

Μπορεί αδιαφιλονίκητος ηγέτης της κατηγορίας να είναι τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας των σούπερ μάρκετ, ωστόσο το brand softex κατάφερε με τα αποθέματα που υπήρχαν στις αποθήκες να διατηρήσει στο επτάμηνο, (σ.σ. τελευταία στοιχεία κατανάλωσης) σημαντικό μερίδιο. Με βάση τα στοιχεία επταμήνου λοιπο΄ν στην κατηγορία των χαρτομάντιλων οι πωλήσεις της οποίας μειώθηκαν σε όγκο κατά 12,8% (πηγή: στοιχεία αγορά, εταιρείες μέτρησης της κατανάλωσης) η Softex κατέλαβε την τρίτη θέση μετά τα pl που ελέγχουν το 70,7% της αγοράς και της SCA. Αντίστοιχα στο χαρτί υγείας, κατηγορία ο τζίρος της οποίας σε όγκο μειώθηκε το ίδιο διάστημα κατά 19,4%, η Softex αν και κινήθηκε πτωτικά (-65,5%) βρέθηκε στην τρίτη θέση με τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας να κρατούν και εδώ την πρωτοκαθεδρία με μερίδιο 70,6%.

Αντίστοιχη εικόνα και στην κατηγορία των ρολών κουζίνας, μια αγορά που υποχώρησε κατά 12,1% σε όγκο. Και σε αυτή την κατηγορία το brand Softex διατήρησε την τρίτη θέση μετά τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και τα προϊόντα της SCA. Σε ότι αφορά στην κατηγορία χαρτοπετσέτες, η οποία σημείωσε πτώση 13,2%, οι πωλήσεις της softex μπορεί να υποχώρησαν κατά 58,4% την έφεραν στην τέταρτη θέση πίσω από τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, της SCA και του Βερούκα.

πηγή: capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ