Δισοίωνο το μέλλον της Samsung

Δισοίωνο το μέλλον της Samsung
Η αποτυχία του Samsung Galaxy Note 7, το οποίο η Samsung αναγκάστηκε να αποσύρει δυο φορές, είναι κάτι που δεν θα ξεχαστεί καθόλου εύκολα. Οι επιπτώσεις θα φανούν μελλοντικά, αλλά στις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε μια έρευνα για να φανεί κατά πόσο έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους οι χρήστες.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε 11 με 12 Οκτωβρίου μεταξύ 1020 ατόμων που έχουν Samsung smartphones στην κατοχή τους, το 40% δηλώνει ότι δεν θα αγοράσει ποτέ ξανά κινητό της Samsung. Σε αντίστοιχη έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο, μετά την πρώτη ανάκληση, το ποσοστό όσων δήλωναν αρνητικοί στο να αγοράσουν Samsung smartphone, ήταν στο 34%.

Από το 40% που δηλώνει ότι δεν θα πάρει ποτέ ξανά κινητό της Samsung, το 8% λέει ότι θα πάρει τα Pixel phones της Google, το 70% δηλώνει πιστό στο Android και το 30% σχεδιάζει να κάνει τη μετάβαση σε iOS.

Στις 23 Σεπτεμβρίου, μετά την πρώτη ανάκληση, το 77% των 1000 ατόμων που είχαν Samsung στην κατοχή τους δήλωνε πως σχεδιάζει να μείνει πιστό στη Samsung καθώς δεν ήθελε να μάθει πως λειτουργεί ένα καινούριο κινητό. Άλλοι λόγοι που τους κρατούν πιστούς στο brand είναι το design, οι επιλογές για παραμετροποίηση, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, το κόστος κι το ότι δεν τους αρέσουν τα άλλα brands.

O CEO της Branding Brand, της εταιρείας που πραγματοποίησε την έρευνα, σημειώνει πως ενώ η μπαταρία ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά που κρατούσαν πιστούς της fans της Samsung, τώρα είναι αυτή που γίνεται η αιτία να χάσουν την εμπιστοσύνη τους.

Το ερώτημα είναι τι θα γίνει στο εξής, αν θα καταφέρει η Samsung να κάνει τους fans της να ξεχάσουν την αποτυχία του Samsung Galaxy Note 7.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ