Το ελληνικό βιολογικό λάδι που κερδίζει έδαφος στο εξωτερικό

Το ελληνικό βιολογικό λάδι που κερδίζει έδαφος στο εξωτερικό
Tο Maleas είναι ένα βιολογικό, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, προϊόν προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης, που λαμβάνεται από τον επιλεγμένο υγιή καρπό των κορυφαίων ποικιλιών ελιάς (κορωνέικη και αθηνοελιά) που εκθλίβονται αυθημερόν σε θερμοκρασία μικρότερη από 27 βαθμούς Κελσίου, αποκλειστικά και μόνο με μηχανικές μεθόδους.

Ο Γιώργος Κοροπούλης ίδρυσε μια εταιρία που παράγει και εξάγει βιολογικό ελαιόλαδο. Αυτό που κάνει την εταιρία να διαφέρει είναι η περιορισμένη παραγωγή υψηλής ποιότητας, η συσκευασία και το ιδιαίτερο προφίλ τους.

Ο Γιώργος, αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, μαζί με τη σύζυγό του, η οποία είναι πολιτικός μηχανικός, βλέποντας την κατάσταση στον κλάδο των κατασκευών παίρνουν πριν από μερικά χρόνια το ρίσκο να επενδύσουν ό,τι χρήματα είχαν στο ελαιόλαδο.

Μέσα σε τρεις μόνο μήνες από την κυκλοφορία του το Maleas επιλέχθηκε από το Harrods και το Merkur Hoher Marktτης Βιέννης. Σήμερα, το ελαιόλαδο αυτό διατίθεται με 6 ετικέτες, έχει όλες τις δυνατές πιστοποιήσεις και έχει βραβευτεί με 12 παγκόσμια βραβεία για την ποιότητα του.

Ένα από τα βραβεία ποτ έχει κερδίσει είναιΧρυσό βραβείο στο διαγωνισμό Olive Japan αλλά και τοΧρυσό & Ασημένιο βραβείο στον διαγωνισμό Los Angeles International Extra Virgin Olive Oil Competition 2015.

Ο κ. Κοροπούλης εξάγει το λάδι του στις αγορές της Γερμανίας και της Αμερικής, σημειώνοντας πως στις συγκεκριμένες αγορές υπάρχουν καταναλωτές που παρακολουθούν τις εξελίξεις και έχουν διαμορφώσει μία κουλτούρα σχετική με την υγεία, τη γεύση και την ποιότητα της διατροφής.

Το ελαιόλαδο στην Ελλάδα

Σήμερα η Ελλάδα αποτελεί την τρίτη χώρα σε όγκο παραγωγής ελαιολάδου στον κόσμο, μετά την Ισπανία και την Ιταλία. Στην ελληνική επικράτεια καλλιεργούνται περισσότερα από 132 εκατομμύρια ελαιόδεντρα, από τα οποία παράγονται περίπου 350.000 τόνοι ελαιολάδου τον χρόνο. Η ελιά καλλιεργείται στους 50 από τους 54 νομούς της χώρας. Επίσης, υπάρχουν περίπου 2.500 ελαιοτριβεία, 300 τυποποιητικές επιχειρήσεις και 80 εργοστάσια επεξεργασίας επιτραπέζιας ελιάς. Σχεδόν η μισή από την ελληνική ετήσια παραγωγή εξάγεται χύμα προς ευρωπαϊκές χώρες. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα της παραγωγής μας, καθώς παραμορφώνεται η εικόνα του ελληνικού ελαιολάδου στο εξωτερικό.

Ενας από τους σημαντικότερους πελάτες του ελληνικού βιολογικού ελαιολάδου είναι η Γερμανία, που χρόνο με τον χρόνο απορροφά ολοένα και μεγαλύτερες ποσότητες. Επίσης εξαγωγές γίνονται και σε άλλες χώρες όπως η Αγγλία, η Δανία και η Πολωνία, ενώ οι καταναλωτές σε ΗΠΑ και Κίνα γνωρίζουν πλέον το ελληνικό λάδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ