Cloud: Η νέα τάση που φέρνει κέρδη δισεκατομμυρίων

Cloud: Η νέα τάση που φέρνει κέρδη δισεκατομμυρίων
Μέχρι σήμερα, μόλις τρεις εταιρείες λογισμικού που πωλούν τις εφαρμογές τους αυστηρά ως υπηρεσίες cloud έχουν ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ετήσια έσοδα: η Salesforce, η ServiceNow και η Workday.

Η Veeva Systems, η οποία εξειδικεύεται σε βάσεις δεδομένων πελατών και εφαρμογές για φαρμακευτικές εταιρείες, θα μπορούσε να είναι η επόμενη.

Πέρυσι, η Veeva ανακοίνωσε τον στόχο της να έχει ξεπεράσει το όριο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων μέχρι το 2020. Όμως, ύστερα από την ενημέρωση γύρω από τα ετήσια οικονομικά στοιχεία της που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, πολλοί αναλυτές που παρακολουθούν στενά τη μετοχή λένε ότι η εταιρεία προσεγγίζει τον στόχο του 1 δισ. με ταχύτερους ρυθμούς. Στους αναλυτές αυτούς συγκαταλέγονται οι Morgan Stanley και Pacific Crest Securities.

Για το οικονομικό έτος 2017, το οποίο λήγει στις 31 Ιανουαρίου, η Veeva προβλέπει έσοδα ύψους 525 – 528 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Η Veeva είναι ένα κορυφαίο παράδειγμα της μετατόπισης προς το κάθετο cloud» έγραψε η Pacific Crest. «Η ισχυρή κάθετη εμπειρία της εταιρείας τής επιτρέπει να κερδίζει μερίδιο από υπάρχοντες πάροχους. Επιπλέον, επειδή πουλά σε ένα μικρό σχετικά κοινό μεγάλων πελατών στον κλάδο των επιστημών ζωής, τα κόστη κτήσης πελατών είναι χαμηλότερα από εκείνα άλλων παρεμφερών εταιρειών».

Ένας λόγος για την αισιοδοξία αυτή είναι το μομέντουμ που φαίνεται να έχει η Veeva με το πιο πρόσφατο προϊόν της, ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου που λέγεται Vault. Το λογισμικό λειτουργεί ως ένα ψηφιακό αρχείο όπου οι οργανισμοί μπορούν να μοιράζονται αρχεία και δεδομένα, παραμένοντας εντός των αυστηρών ρυθμιστικών απαιτήσεων του κλάδου.

Το λογισμικό Vault ίσως τροφοδοτήσει πάνω από το 30% των εσόδων της Veeva από συνδρομές το οικονομικό έτος 2017 – συνεισφορά σχεδόν διπλάσια σε σχέση με την αντίστοιχη πριν από δύο χρόνια. Περίπου 200 από τους πάνω από 450 πελάτες της Veeva χρησιμοποιούν το Vault, συμπεριλαμβανομένων και 35 από τις 50 κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες. Η λίστα των πελατών περιλαμβάνει εταιρείες της λίστας Fortune 500 όπως οι AstraZeneca, Merck και Pfizer.

πηγή: fortunegreece.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ