Τι κέρδισε η Apple από το φιάσκο του Galaxy Note 7

Τι κέρδισε η Apple από το φιάσκο του Galaxy Note 7
Η Samsung ανακοίνωσε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους τα Samsung Galaxy S7 και Samsung Galaxy S7 edge, τα οποία θεωρήθηκαν ως οι δυο καλύτερες συσκευές του πρώτου εξαμήνου, ενώ στο δεύτερο μισό ήρθε το Samsung Galaxy Note 7.

Το Samsung Galaxy Note 7 ήρθε πολλά υποσχόμενο με τις κριτικές να είναι πολύ θετικές και να μιλούν για την καλύτερη συσκευή του δεύτερου εξαμήνου, η οποία ξεκίνησε με εντυπωσιακούς αριθμούς πωλήσεων. Από την άλλη, η Apple κυκλοφόρησε αρχές Σεπτεμβρίου τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus, για τα οποία δέχτηκε κριτική για το design που έμεινε σχεδόν ίδιο, αλλά και την αφαίρεση της θύρας ακουστικών. Πολλοί αναλυτές ήταν απαισιόδοξοι για το αν θα καταφέρει η Apple να πουλήσει φέτος.

Το φιάσκο της Samsung με τις δυο ανακλήσεις του Samsung Galaxy Note 7, μια αρχές Σεπτεμβρίου και μία εχθές, λόγω της προβληματικής μπαταρίας, φαίνεται πως μπορεί να βοηθήσει την Apple με τις πωλήσεις των iPhones.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Drexel Hamilton, η Apple θα καταφέρει να κάνει συν 8 εκατομμύρια πωλήσεις το 2016 χάρη στην αποτυχία της Samsung. Ο αριθμός προκύπτει από το ότι οι αρχικές προβλέψεις για τις πωλήσεις του Samsung Galaxy Note 7, ήταν στα 10 με 14 εκατ. στο δεύτερο μισό του 2016. Ο ίδιος εκτιμά ότι η Apple θα πάρει το 57 με 80% των πωλήσεων αυτών. Ο ίδιος αναφέρει ότι ήδη σε αγορές όπως η Κίνα, το νέο iPhone 7 τα πηγαίνει πολύ καλά σε πωλήσεις.

Επιπλέον, αναφέρει ότι η ιστορία με το Samsung Galaxy Note 7 μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στο brand της Samsung και να βοηθήσει την Apple να κερδίσει μερίδιο αγοράς.

«With original market expectations for approximately 10-14 million Galaxy Note 7 units in H2:2016 (availability began on August 19), we believe Apple has an opportunity to pick up at least 8 million incremental units in CY:16. Moreover, this fiasco could permanently damage the Samsung brand in the smartphone market, a big opportunity for Apple to gain market share».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ