Η γαλλική αλυσίδα που επενδύει 30 εκατ. στην Ελλάδα

Η γαλλική αλυσίδα που επενδύει 30 εκατ. στην Ελλάδα
Στη δημιουργία τριών νέων σημείων πώλησης έως το 2019 στην Αθήνα προτίθεται να προχωρήσει η γαλλική αλυσίδα Leroy Merlin, η οποία σε λίγες μέρες θα εγκανιάσει και επίσημα το νέο της κατάστημα στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία Παύλο Φουρλή, ο οποίος ελέγχει το 40% στην εταιρεία που έχει τα δικαιώματα ανάπτυξης της αλυσίδας επί ελληνικού εδάφος, η Leroy Merlin στην Ελλάδα επικεντρώνεται στη δημιουργία τριών καταστημάτων μεγάλου εμβαδού στην Αθήνα, καθώς και στην πολυκαναλική ανάπτυξή της με πωλήσεις μέσω καταλόγου, τηλεφωνικές παραγγελίες και φυσικά ηλεκτρονικές πωλήσεις. Μακροπρόθεσμος στόχος είναι το δίκτυο της αλυσίδας DIY να φθάσει να αριθμεί συνολικά 20 καταστήματα στην Ελλάδα, εισάγοντας μάλιστα διαφορετικά concept και με μικρότερα σημεία πώλησης.

Όπως είπε ο κ. Olivier Arduin, Managing Director, Leroy Merlin Ελλάδας και Κύπρου, η αλυσίδα κατάφερε παρά την κρίση να διατηρήσει -χωρίς επεκτάσεις- τις πωλήσεις της και να αυξήσει τζίρο και μερίδια κατά την τελευταία διετία. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την αποφυγή των χειρότερων σεναρίων για την ελληνική οικονομία οδήγησε την εταιρεία στην ενεργοποίηση του επενδυτικού πλάνου.
Κατάστημα

Όσον αφορά στο νέο κατάστημα, το οποίο είναι το πρώτο μετά από τέσσερα χρόνια θα ανοίξει τις πύλες του την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου. Βρίσκεται επί της Λεωφόρου Κηφισίας 73 στο σημείο που έως πρότινος στεγαζόταν το συγκρότημα πολυκινηματογράφων Cosmopolis και εκτείνεται σε 9.000 τ.μ.., ενώ διαθέτει 35.000 κωδικούς προϊόντων με είδη κήπου και διακόσμησης. Η συνολική επένδυση για τη δημιουργία του νέου σημείου ανήλθε στα 30 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι η Leroy κατέχει μερίδιο 7% στον κλάδο της και ελέγχει ένα δίκτυο πέντε καταστημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ