«Πονοκέφαλος» για γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία

«Πονοκέφαλος» για γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία
Απεργία για πρώτη φορά σε διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια της Hyundai Motor Co, απειλώντας να επιδεινώσουν την υποχώρηση των κερδών της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι γραμμές συναρμολόγησης και στα τρία εγχώρια εργοστάσια της εταιρείας σταμάτησαν νωρίς σήμερα, διακόπτοντας την παραγωγή χιλιάδων οχημάτων στην μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων στη Νότια Κορέα. Η παραγωγή θα παραμένει σε αναστολή μέχρι μετά τα μεσάνυχτα, ανέφερε εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι επίσης σχεδιάζουν μερικές απεργίες εξάωρες, από την Τρίτη μέχρι την Παρασκευή, δήλωσε ακόμη ο ίδιος.
Τα τοπικά εργοστάσια, τα οποία αποτελούν την μεγαλύτερη βάση παραγωγής της Hyundai παγκοσμίως, αντιπροσώπευαν το 40% της παγκόσμιας παραγωγής στο περασμένο έτος.

"Ενώ είμαστε προφανώς απογοητευμένοι με οποιαδήποτε προσωρινή διακοπή της παραγωγής, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τα εργατικά συνδικάτα για να επιλύσουμε το ζήτημα το συντομότερο δυνατό", ανέφερε η εταιρεία.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που οι συνδικαλισμένοι εργαζόμενοι της Hyundai, αυτή τη στιγμή σχεδόν 50.000, έχουν πραγματοποιήσει μια πλήρη στάση εργασίας από το 2004.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ