Ποια γαλακτοβιομηχανία εγκαταλείπει το… γάλα

Ποια γαλακτοβιομηχανία εγκαταλείπει το… γάλα
Αποσύρεται από την κατηγορία του "φρέσκου" γάλατος ενάμισι μόλις χρόνο μετά την είσοδό της σε αυτή η εταιρία FrieslandCampina.

Η FrieslandCampina είχε κυκλοφορήσει το γάλα υψηλης ποιότητας "Νουνου Εκλεκτόν" αποφάσισε όμως να αποχωρήσει από τη συγκεκριμένη κατηγορία πολύ γρήγορα, κρίνοντας ως ασύμφορη την παραμονή της.

Η FrieslandCampina Hellas αποτελεί θυγατρική εταιρεία της Royal FrieslandCampina, μια από τις πέντε μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στον κόσμο.

Όπως αναφέρει στην Ημερησία ο διευθύνων σύμβουλος της Friesland­Campina Hellas, Κων. Μαγγιώρος, «παρότι ήταν ένα προσεγμένο προϊόν με υψηλες προδιαγραφές ασφάλειας και ποιότητας και δική του ζώνη γάλακτος, εντούτοις ο όγκος πωλήσεων από ένα σημείο και μετά δεν δικαιολογούσε την παρουσία στην κατηγορία. Tο αποτέλεσμα παρέμενε αρνητικό, παρά τις προσπάθειες που έγιναν μέσω προωθητικών ενεργειών για να τονωθεί η ζήτηση». Αποδείχθηκε, όπως λέει ο ίδιος, ότι «ήταν ένα καλό προϊόν, σε λάθος στιγμή... Είχε αυξημένο κόστος και η σημερινή πραγματικότητα δεν μπορούσε να το στηρίξει».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες σε ανάλογη κίνηση προχώρησε η ΦΑΓΕ, η οποία έκρινε σκόπιμο να απεμπλακεί από το γάλα υψηλής παστερίωσης. Οι αποχωρήσεις μεγάλων παικτών συνδέεται άμεσα με τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, αλλα και τη σημαντική κάμψη των πωλήσεων γάλακτος. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η συνολική κατανάλωση γάλακτος σε όγκο υποχώρησε στο πρώτο εξάμηνο του 2016 κατά 15%(!) σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ