Οι μνηστήρες του Twitter- Ποιοι διεκδικούν να το εξαγοράσουν

Οι μνηστήρες του Twitter- Ποιοι διεκδικούν να το εξαγοράσουν
Ένα ακόμη όργιο φημών έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ώρες γύρω από την πιθανότητα εξαγοράς του Twitter, με το CNBC να έχει τις δίκες του πληροφορίες.

Σύμφωνα με το γνωστό δίκτυο ειδήσεων, η Google και η Salesforce είναι δύο από τις εταιρείες που βρίσκονται σε «ενεργές συζητήσεις» με το Twitter, πληροφορίες που έχουν οδηγήσει σήμερα σε αύξηση 22% στη μετοχή του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου. Με δικές της πληροφορίες, η ιστοσελίδα Techcrunch αναφέρει ότι στην κούρσα εξαγοράς, συμμετέχουν και άλλες δύο πολύ γνωστές εταιρείες, η Microsoft και η Verizon. Tα κίνητρα της Microsoft πάντως αμφισβητούνται αφού οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η πιθανή προσθήκη του Twitter στις cloud υπηρεσίες της Salesforce, είναι κάτι που δεν επιθυμεί η εταιρεία του Satya Nadella.


Αποτελώντας έναν από τους δημοφιλέστερους τρόπους ενημέρωσης παγκοσμίως, οι μνηστήρες του Twitter στοχεύουν ίσως στα δεδομένα που διαθέτει η υπηρεσία από τους εκατομμύρια χρήστες που διαθέτει και λιγότερο στον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας, θέλοντας να ενισχύσουν δικά τους προϊόντα.


Με βάση παλαιότερες φήμες, η Google έχει προσπαθήσει πολλές φορές στο παρελθόν να αποκτήσει το Twitter, χωρίς να έχει υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη. Τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα του Twitter που φανερώνουν μια στασιμότητα στα έσοδα και στις εγγραφές νέων μελών, δημιουργώντας τις αντιδράσεις των μετόχων, ίσως είναι ο λόγος που η υπηρεσία έχει ξεκινήσει νέες συζητήσεις για την εξαγορά της, χωρίς τίποτα όμως να μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ