Ποια ελληνική γαλακτοβιομηχανία επενδύει 10 εκατ.- Όλο το σχέδιο

Ποια ελληνική γαλακτοβιομηχανία επενδύει 10 εκατ.- Όλο το σχέδιο
Επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ, κυρίως σε νέες γραμμές παραγωγής, προγραμματίζει για την περίοδο 2017-2020 η σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία «Κρι Κρι» προκειμένου να ανταποκριθεί τόσο στις ανάγκες της εγχώριας όσο, κυρίως, και της εξωτερικής αγοράς. Να σημειωθεί ότι οι συνολικές επενδύσεις της εταιρείας την πενταετία 2012-2016 ανήλθαν σε 30 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Κρι Κρι», Παναγιώτης Τσινάβος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, από το 2017 έως το 2020 σχεδιάζονται επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ με έμφαση στην αύξηση και τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής και των εγκαταστάσεων, τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας και υγιεινής των εργαζομένων, και το δυναμικό λανσάρισμα καινοτόμων προϊόντων, καλύπτοντας τις διατροφικές τάσεις της αγοράς.

Σύμφωνα με τον κ. Τσινάβο, βασική στρατηγική προτεραιότητα για την εταιρεία αποτελεί η διαρκής ανάπτυξη. «Ακόμα και τη φετινή χρονιά με την κατάρρευση της "Μαρινόπουλος" που αποτέλεσε πλήγμα για την ελληνική οικονομία και το λιανεμπόριο, η εταιρεία “Κρι Κρι” είχε σταθερή ετήσια ανάπτυξη» τόνισε ο κ. Τσινάβος και συνέχισε: «Πιστεύουμε ότι στοχεύοντας ακόμα πιο ψηλά, θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους καταναλωτές προϊόντα άριστης ποιότητας και υψηλής θρεπτικής αξίας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε πραγματική προστιθέμενη αξία για τους μετόχους, τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές μας αλλά και για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Παράλληλα θεωρούμε ότι οι υγιείς παραγωγικές δυνάμεις της Ελλάδας, όπως η εταιρεία μας, σε συνδυασμό με όλα τα πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα μας (σημαντική γεωγραφική θέση, αξιόλογη εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού, υψηλό επίπεδο management) μπορούν να αποτελέσουν ουσιαστικό αντίβαρο στην κρίση και να συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη».

Με όχημα το ελληνικό γιαούρτι η «Κρι Κρι» έχει επιτυχημένη εξαγωγική δραστηριότητα σε 23 χώρες, με κύριες αγορές αυτές της Μ. Βρετανίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Ιταλίας. Σημειώνεται ότι τα γιαούρτια Κρι Κρι παράγονται με φρέσκο ελληνικό γάλα από το νομό Σερρών, μόλις σε 24 ώρες από τη συλλογή του.

Όπως αναφέρθηκε, οι εξαγωγές της γαλακτοβιομηχανίας «Κρι Κρι» ανέρχονται στο 25% των συνολικών της πωλήσεων. Σημειώνεται ότι οι αγορές του εξωτερικού παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και η «Κρι Κρι» δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της εκεί παρουσίας της, με νέες συνεργασίες και διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων της. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τσινάβος, «μόνη διέξοδος για τις επιχειρήσεις σε μια αγορά που συρρικνώνεται συνεχώς, αποτελούν οι αγορές του εξωτερικού».

Το 2016 η εταιρεία εκτιμάται ότι θα κλείσει τη χρήση με τζίρο περίπου 70 εκατ. ευρώ εκ των οποίων ποσοστό 70% θα προέρχεται από τις πωλήσεις γιαουρτιού και ποσοστό 30% από τις πωλήσεις παγωτού.
Στην εγχώρια αγορά γιαουρτιού με μερίδιο αγοράς 14%, ως προς τον όγκο, η εταιρεία «Κρι Κρι» κατέχει πλέον τη δεύτερη θέση, ενώ συνεργάζεται αποκλειστικά με φάρμες παραγωγής γάλακτος του Ν. Σερρών προκειμένου να προσφέρει προϊόντα με γάλα ημέρας, διατηρώντας όλα τα θρεπτικά συστατικά και τη διατροφική αξία του γάλακτος.

Όσον αφορά το παγωτό, το μερίδιο αγοράς της εταιρείας σε όγκο ανέρχεται σε 13%. Αμυνόμενη στις πιέσεις που δέχεται η συγκεκριμένη αγορά με πτώση 11% στις πωλήσεις σε όγκο, η εταιρεία προωθεί την ενίσχυση της διανομής, δίνοντας έμφαση στις τουριστικές περιοχές. Επίσης, στοχευμένες ενέργειες γίνονται και για την ανάπτυξη νέων προϊόντων (όπως η κατηγορία frozen yogurt) που παρουσιάζουν αγοραστικό ενδιαφέρον για την εσωτερική αγορά ή τις αγορές του εξωτερικού.

Η Τζελίνα Κουκουμέλη, marketing director της Κρι Κρι, παρουσιάζοντας την πορεία των νέων προϊόντων της εταιρείας για το 2016 και των καινούργιων γεύσεων που θα είναι διαθέσιμα από τον Οκτώβριο, τόνισε: «Η “Κρι Κρι” είναι μια εταιρεία συνώνυμο της αγνότητας, της υψηλής ποιότητας και της γεύσης.

Τα νέα προϊόντα που διατέθηκαν στην αγορά μέσα στο έτος είναι το αποτέλεσμα πολύ προσεκτικών σχεδιασμών και κινήσεων με βάση αυτό ακριβώς το τρίπτυχο. Και η εξαιρετική επιτυχία τους σε λίγους μόλις μήνες επιβεβαιώνει αυτή την επιλογή. Μέσα στους επόμενους μήνες θα παρουσιάσουμε και νέες συναρπαστικές γεύσεις ανταποκρινόμενοι στις πιο σύγχρονες διατροφικές τάσεις του κλάδου διεθνώς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ