Συνεχίζεται η επεκτατική πορεία των JUMBO στο εξωτερικό

Συνεχίζεται η επεκτατική πορεία των JUMBO στο εξωτερικό
Το δεύτερο κατάστημα JUMBO στο Βελιγράδι μέσα σε διάστημα 2 μηνών εγκαινίασε ο Όμιλος VERO. Το κατάστημα βρίσκεται σε ιδιόκτητο κτίριο όπου στο ισόγειο στεγάζεται ήδη Super Vero σε κομβικό άξονα της πόλης.

Σημειώνεται ότι η επένδυση αυτή συγκαταλέγεται στο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης του ομίλου στην αγορά της Σερβίας.

Συγκεκριμένα οκ. Ν. Βερόπουλους, αναγνωρίζοντας τη δυναμική του μοντέλου της Jumbo και της συμπληρωματικότητας που αυτή προσφέρει στην αμιγώς δική του λιανεμπορική δραστηριότητα μέσω της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Vero, προτίθεται να δημιουργήσει σε βάθος πενταετίας σε Σερβία και ΠΓΔΜ περίπου 15 νέα σημεία πώλησης Jumbo συνολικά, σε γειτνίαση με τα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας του.

Στη Βαλκανική, ο όμιλος JUMBO διαθέτει επίσης σύμβαση franchise με τον όμιλο όμιλο Balfin εδραιώνοντας την παρουσία του στις αγορές της Αλβανίας και του Κοσσόβου. Η θυγατρική του ομίλου Balfin, εταιρία Kidzone, διαχειρίζεται τρία καταστήματα (δύο στην Αλβανία εντός εμπορικών κέντρων και ένα στην Πρίστινα του Κοσσόβου).

Σημειώνεται ότι ο αλβανικών συμφερόντων όμιλος Balfin αποτελεί τον μεγαλύτερο λιανεμπορικό όμιλο της περιοχής με δική του αλυσίδα ηλεκτρικών (Neptune) και συνεργασία με τη γαλλική Carrefour.

Σε Βουλγαρία και Ρουμανία (όπου ισχύουν κλειδωμένες συναλλαγματικές ισοτιμίες των τοπικών νομισμάτων με το ευρώ), ο όμιλος επενδύει αυτόνομα δημιουργώντας υπολογίσιμη θέση, όπως εξάλλου και στην Κύπρο.

Στη Ρουμανία ελέγχει δίκτυο 7 σημείων, με στόχο στην προσεχή χρήση που αρχίζει τον Ιούλιο να προσθέσει ακόμη δύο σημεία πώλησης.

Στη Βουλγαρία ελέγχει 8 σημεία πώλησης και επενδύει στην προσθήκη ενός ακόμη σημείου μέσα στη χρήση 2016-2017, ενώ στην Κύπρο διαθέτει δίκτυο 5 σημείων.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα οικονομικά στοιχεία, οι βασικές αγορές του εξωτερικού τρέχουν με διψήφιο ρυθμό αύξησης των πωλήσεων και είναι κερδοφόρες, παρά τις επενδυτικές δαπάνες που πραγματοποιεί ο όμιλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ