«Άρχισαν τα όργανα» για την Samsung

«Άρχισαν τα όργανα» για την Samsung
Ο κορεάτικος τεχνολογικός κολοσσός δέχτηκε την πρώτη του μήνυση στις ΗΠΑ λόγω του Samsung Galaxy Note 7. Ο πρώην κάτοχος του Note 7 υπέβαλε την μήνυσή του στο δικαστήριο ισχυριζόμενος ότι το phablet έπιασε φωτιά όντας στην τσέπη του και του προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα.

Σύμφωνα με τον Jonathan Strobel, το κινητό έπιασε φωτιά ενώ βρισκόταν στην τσέπη του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δεξί χέρι και να υποστεί έγκαυμα στο αριστερό του δάχτυλο, καθώς προσπαθούσε να το βγάλει από την τσέπη. Ο ίδιος επιδιώκει αποζημίωση για τα ιατρικά έξοδα, απώλεια μισθού, τον πόνο και την ταλαιπωρία που υπέστη και άλλες ζημιές.

Το συμβάν έλαβε χώρα στις 9 Σεπτεμβρίου και να θυμίσουμε ότι στις 2 Σεπτεμβρίου η Samsung είχε βγάλει επίσημη ανακοίνωση ότι προχωρά στην ανάκληση του Samsung Galaxy Note 7 και σταματά τις πωλήσεις του. Εκπρόσωπος της Samsung όταν κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός απάντησε «Δεν σχολιάζουμε σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις».

Τέλος, να σημειωθεί ότι και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA), προχώρησε στην απαγόρευση του Samsung Galaxy Note 7 από τις πτήσεις. Αυτό είναι κάτι που είχε ακουστεί από την προηγούμενη εβδομάδα και τελικά η απαγόρευση είναι και επίσημη.

Πότε αρχίζουν ξανά οι πωλήσεις του Samsung Galaxy Note 7

Στις 2 Σεπτεμβρίου τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε την δύσκολη απόφασή του ότι σταματά τις πωλήσεις του Samsung Galaxy Note 7 και ζήτησε την ανάκλιση όσων κομματιών είχαν πουληθεί. Ο λόγος ήταν η ελαττωματική μπαταρία που έκανε κάποιες συσκευές να πιάσουν φωτιά.

Όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανάκλισης μπορούσαν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους ή μια συσκευή αντικατάστασης μέχρι να έρθουν τα μη ελαττωματικά κομμάτια του Samsung Galaxy Note 7. Όσοι επέλεξαν να κάνουν αντικατάσταση με νέα συσκευή, θα ξεκινήσουν να λαμβάνουν τα νέα μοντέλα από 21 Σεπτεμβρίου.

Εκπρόσωπος της Samsung επιβεβαίωσε ότι από 28 Σεπτεμβρίου ξεκινούν πάλι οι πωλήσεις στην πατρίδα του τη Ν. Κορέα. Για τις υπόλοιπες χώρες δεν έχουμε ακόμη κάποια επίσημη ανακοίνωση, αλλά αν δεν γίνει διαθέσιμο την ίδια ημερομηνία, λογικά μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου θα έχει επιστρέψει στα ράφια των υπόλοιπων αγορών και θα μπει ένα τέλος στην περιπέτεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ